Βρυξέλλες: Αγρότες εκτοξεύουν σκόνη γάλακτος κατά του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Photos - Video)

Ευρωπαίοι αγρότες διαδηλώνουν σήμερα στις Βρυξέλλες προσπαθώντας να επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων για το μέλλον του κλάδου τους.

«Άναψαν» τα αίματα σήμερα στις Βρυξέλλες όπου η μαλτέζικη προεδρία της Ε.Ε. θέτει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας το θέμα της ευρωπαϊκής παραγωγής όπως διαμορφώνεται από τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου (CETA, TTIP κ.λπ.) αλλά και το θέμα των ενισχύσεων προς τους γαλακτοπαραγωγούς.

Οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο ψέκασαν με πίεση γάλα σε σκόνη διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές του προϊόντος..

Ο κλάδος έχει πληγεί με τη χαλάρωση των τιμών και του κόστους παραγωγής συμπιέζοντας τα κέρδη, στο βαθμό που έχει οδηγήσει πολλούς αγρότες στο χείλος της χρεοκοπίας.

Η εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Ε. έχει εγκρίνει ορισμένα μέτρα στήριξης αλλά οι αγρότες φοβούνται ότι η απελευθέρωση της αγοράς θα έχει ακόμα χειρότερες επιπτώσεις στο εισόδημά τους…

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.