Βρυξέλλες: Εγκαίνια αύριο για το διαδραστικό Μουσείο που διηγείται την ιστορία της Ευρώπης

Βρυξέλλες: Εγκαίνια αύριο για το διαδραστικό Μουσείο που διηγείται την ιστορία της Ευρώπης

Ένα διαδραστικό μουσείο που εξερευνά την ποικίλη πολεμική ιστορία της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμη και το Brexit ανοίγει για το κοινό αύριο στις Βρυξέλλες, φιλοδοξώντας να αφηγηθεί την ιστορία της γηραιάς ηπείρου από μια μη εθνική προοπτική.

Οι επισκέπτες στο σύγχρονο εξαώροφο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας, το οποίο χρηματοδότησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιτρέπει μια διαδραστική περιήγηση σε 24 γλώσσες, αρχίζοντας από την αρχαιότητα και οδηγώντας στους δύο παγκόσμιους πολέμους του 20ου αιώνα και τη διαδικασία της ανοικοδόμησης προς την κατεύθυνση μιας ενωμένης ηπείρου, η οποία ακολούθησε.

Το μουσείο θα συνεχίσει να εξελίσσεται με μελλοντικά γεγονότα όπως το Brexit, την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η συντονίστρια του μουσειακού υλικού Αντρέα Μορκ. “Ανάλογα με τις αυριανές εξελίξεις, προσπαθούμε να το επικαιροποιούμε όσο το δυνατό περισσότερο. Αλλά ως μουσείο, χρειαζόμαστε μια κάποια απόσταση για να αξιολογούμε τί είναι σημαντικό”, δήλωσε.

Το μουσείο, κόστους 55,4 εκατομμυρίων ευρώ, και με ετήσιες δαπάνες 7 εκατομμύρια ευρώ, επικρίθηκε ως “ένα απίστευτα πολυδάπανο ματαιόδοξο σχέδιο” από τον Τζόναθαν ‘Αρνοτ, ευρωβουλευτή του βρετανικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι απέρριψε τις επικρίσεις, τονίζοντας ότι το μουσείο είναι μια επένδυση στον πολιτισμό και στην παιδεία των μελλοντικών γενεών.

(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter