Βρυξέλλες: Νεκρός ο άνδρας που επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο στρατιώτες

Βρυξέλλες: Νεκρός ο άνδρας που επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο στρατιώτες

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο στρατιώτες, στο κέντρο των Βρυξελλών το βράδυ της Παρασκευής, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση του Βελγίου RTBF.

Ο δράστης της «τρομοκρατικής» επίθεσης που σημειώθηκε απόψε στις Βρυξέλλες «είναι νεκρός», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος της εισαγγελίας της βελγικής πρωτεύουσας. Οι στρατιώτες πυροβόλησαν τον άνδρα αυτόν αφού τους επιτέθηκε με μαχαίρι. 

Σύμφωνα με την εισαγγελία, πρόκειται για έναν 30χρονο που δεν ήταν γνωστός στις αρχές για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Εμίλ Ζακμέν στις Βρυξέλλες. Οι στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά, ο ένας στο πρόσωπο και ο άλλος στο χέρι, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση RTBF.

Εκτός από αστυνομικούς, στους δρόμους των Βρυξελλών περιπολούν και στρατιώτες, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που ενισχύθηκαν μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι το 2015 αλλά και στην ίδια τη βελγική πρωτεύουσα στις αρχές του 2016. Τον Ιούνιο στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν επίδοξο βομβιστή αυτοκτονίας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter