Βρυξέλλες: Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες διαφωνούν με την επιλογή της φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Κομισιόν

Βρυξέλλες: Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες διαφωνούν με την επιλογή της φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Κομισιόν

“Μη αποδεκτή” κρίνουν οι Πράσινοι και οι Σοσιαλιστές την υποψηφιότητα της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το ύπατο αξίωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής Ούντο Μπούλμαν είπε στο DPA ότι η πρόταση που έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες “δεν είναι αποδεκτή”.

Εξάλλου, ο Σβεν Γκίγκολντ, των Πρασίνων, έγραψε στο Twitter ότι “στην Ευρώπη αξίζει κάτι καλύτερο”, σημειώνοντας ότι η φον ντερ Λάιεν δεν ήταν υποψήφια στις ευρωεκλογές του Μαΐου, κάτι που οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θεωρούν ως αναγκαία προϋπόθεση για να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προέρχεται από την κεντροδεξιά Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU).

Ο Τουσκ εκτιμά πως η λύση είναι πιο κοντά

“Ολοένα και πιο κοντά” σε συμφωνία βρίσκονται οι 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα ύπατα αξιώματα, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε μια ανάρτησή του στο Twitter, μετά από τρεις ημέρες δύσκολων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

“Έχουμε a priori μια συμφωνία”, είπε από την πλευρά της μια υψηλόβαθμη ευρωπαϊκή πηγή, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε επίσης: Σύνοδος Βρυξέλλες: Γυναικεία υπόθεση με το όνομα της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας για την προεδρία, της Λαγκάρντ για την ΕΚΤ

Τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα με Σάντσεθ, Κόστα και Αναστασιάδη

Διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

Βασικό θέμα των συνομιλιών ήταν η εκλογή των προσώπων που θα καταλάβουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα, καθώς συνεχίζεται σήμερα στις Βρυξέλλες η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που διακόπηκε χθες με αυτό ακριβώς το θέμα.

Στις σημερινές εργασίες της Συνόδου, ο Έλληνας πρωθυπουργός εκπροσωπείται από τον ομόλογό του της Ισπανίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter