Βρυξέλλες: Σειρά συναντήσεων Τσακαλώτου – ΕΕ και ΔΝΤ θα κρατήσουν κοινή στάση για την Ελλάδα

Βρυξέλλες: Σειρά συναντήσεων Τσακαλώτου – ΕΕ και ΔΝΤ θα κρατήσουν κοινή στάση για την Ελλάδα

Σειρά συναντήσεων θα έχει σήμερα και τις επόμενες ημέρες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενόψει του EuroWorking Group.Η σημερινή συνάντηση, τουλάχιστον σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα γίνει με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών συζητήσεων για το ελληνικό ζήτημα, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συναντηθεί με τον ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγκ και τον επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν, καθώς και άλλους αξιωματούχους.

Οι δανειστές της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν καταλήξει μεταξύ τους σε συμφωνία για μια κοινή στάση που θα παρουσιάσουν στην Ελλάδα, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

«Υπάρχει συμφωνία για να παρουσιαστεί ένα κοινό μέτωπο στους Έλληνες», δήλωσε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι η έκβαση της σημερινής συνάντησης με τους Έλληνες δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη. «Τι θα βγει από αυτό, θα το δούμε», συνέχισε.

Οπως μεταδίδει τo ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους με γνώση των διαπραγματεύσεων, οι δανειστές θα ζητήσουν από την Αθήνα τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων που θα ισοδυναμούν με το 2% του ΑΕΠ. Τα μέτρα αυτά, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, θα εφαρμοστούν εάν η χώρα μας δεν καταφέρει να πετύχει τους στόχους για το πλεόνασμα που ορίζει το τελευταίο πρόγραμμα στήριξης.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, η διαμάχη μεταξύ του ΔΝΤ, της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων σχετικά με τους όρους που συνδέονται με την τελευταία διάσωση της Ελλάδας έχει επαναφέρει στο προσκήνιο ανησυχίες σχετικά με τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter