Βρυξέλλες: Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Ντόναλντ Τραμπ

Βρυξέλλες: Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Ντόναλντ Τραμπ

Τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά την πρώτη του συνάντηση με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία έχει επικρίνει έντονα στο παρελθόν.

Τον Τραμπ, που έφτασε χθες Τετάρτη το βράδυ στις Βρυξέλλες, υποδέχθηκε σήμερα ο Τουσκ σε ένα κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο έχουν υψωθεί αμερικανικές σημαίες δίπλα σε αυτή της ΕΕ και τις σημαίες των 28 χωρών μελών της Ένωσης.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ. Αναμένεται να διαρκέσει «περίπου μία ώρα», επεσήμανε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα για τα θέματα που θα συζητηθούν.

Ζητήματα όπως το διεθνές εμπόριο και η κλιματική αλλαγή ενδέχεται να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, εκτίμησε.

Αργότερα στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχει και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Έχω σκοπό να πείσω τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι η ευρωατλαντική συμμαχία σημαίνει ότι ο ελεύθερος κόσμος συνεργάζεται για να εμποδίσει μια μετα-δυτική παγκόσμια τάξη», επεσήμανε χθες Τετάρτη ο Τουσκ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μυστικά & Documento

18/07/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter