Βρυξέλλες: Συναντήσεις Κατρούγκαλου με επιτρόπους και ευρωβουλευτές

Βρυξέλλες: Συναντήσεις Κατρούγκαλου με επιτρόπους και ευρωβουλευτές

Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και τους επιτρόπους Πιερ Μοσκοβισί και Χρήστο Στυλιανίδη συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η συνάντηση με τον επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί επικεντρώθηκε στην πορεία των διεργασιών για τη δεύτερη αξιολόγηση, στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και στον διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης, με έμφαση στον εκδημοκρατισμό της οικονομικής διακυβέρνησης, ανέφεραν ελληνικές πηγές.

Ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χ. Στυλιανίδης υπήρξε ιδιαίτερα θετικός σε θέματα συνεργασίας για προγράμματα στον τομέα αρμοδιότητος του, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Στην συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής o Γ. Κατρούγκαλος, αφού τον ευχαρίστησε για τη σταθερή του θέση όσον αφορά το μεταναστευτικό και την αλληλεγγύη, επανέφερε το θέμα της ανανέωσης του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων για υπηκόους Τουρκίας, προκειμένου να διευκολύνονται στις επισκέψεις τους στα νησιά του Αιγαίου. Τέλος, υπήρξε σύγκλιση απόψεων όσον αφορά το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου και την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Τέλος ο Γ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε σήμερα τους Έλληνες ευρωβουλευτές για τις ελληνικές προτεραιότητες κατά το τρέχον εξάμηνο στην ΕΕ και κυρίως, για το μέλλον της Ευρώπης και το μεταναστευτικό.

Συζητήθηκε, επίσης, η οργάνωση του συντονισμού με τα λοιπά υπουργεία, προκειμένου να ενημερώνονται έγκαιρα και αποτελεσματικά οι Έλληνες ευρωβουλευτές.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση προ του εορτασμού των 60 ετών από την ιδρυτική Συνθήκη της Ρώμης, τον προσεχή Μάρτιο.

Συναντήσεις Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη Ναυτιλία

Ο Π. Κουρουμπλής συναντήθηκε με Έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις προσπάθειες που καταβάλλει το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας στις Βρυξέλλες, σχετικά με θέματα της επιτροπής Ανταγωνισμού και Μεταφορών του ΕΚ, αλλά και της επιτροπής Περιβάλλοντος που αφορούν την ελληνική εμπορική ναυτιλία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι η απόφαση της επιτροπής Περιβάλλοντος του ΕΚ για υπαγωγή της εμπορικής ναυτιλίας στο σύστημα εκπομπής αερίων μετά το 2022, κατά κάποιον τρόπο έρχεται σε αντίθεση με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει ο παγκόσμιος οργανισμός ναυτιλίας (ΙΜΟ). Όπως είπε ο Π. Κουρουμπλής, αυτό θα δημιουργήσει μεγάλα ζητήματα αν εφαρμοστεί, και πρέπει με κάποιο τρόπο να αποτραπεί, γιατί τα ζητήματα της εμπορικής ναυτιλίας πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσα από κανόνες που αφορούν σε παγκόσμιο επίπεδο, όλη την ποντοπόρο ναυτιλία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter