Bullying: Με… πενθήμερη αποβολή από το σχολείο σκοπεύσει να το καταπολεμήσει η κυβέρνηση

Bullying: Με… πενθήμερη αποβολή από το σχολείο σκοπεύσει να το καταπολεμήσει η κυβέρνηση

Σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα η μοναδική απάντηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η καταστολή. Δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση και οι μαθητές. Η πενθήμερη αποβολή επανέρχεται με στόχο την ευκολότερη και οριστική αποβολή από το Σχολείο. Εντός του Μαρτίου αναμένονται οι κυβερνητικές εξαγγελίες σύμφωνα με την «Καθημερινή». Η εφαρμογή θα είναι άμεση και μάλιστα για τις ενδεχόμενες υλικές ζημιές που θα προκύπτουν από τις πράξεις των παιδιών τα έξοδα θα τα καλύπτουν οι γονείς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, μέσω υπουργικών αποφάσεων:

· Επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή

· Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τους Συλλόγους Καθηγητών για να μπορούν ευκολότερα να αποβάλλουν έναν μαθητή

· Επανέρχεται ο διαχωρισμός των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες

· Θα συνταχθούν πρωτόκολλα αντιμετώπισης των περιστατικών ενδοσχολικής βίας

· Προβλέπεται τα παιδιά θα μπορούν να απευθύνονται για τα προβλήματα που τα απασχολούν εντός του σχολείου στους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, χωρίς τη συναίνεση γονέων.

· Σχεδιάζεται μια εθνική καμπάνια για την εξάλειψη του φαινομένου σε όλες τις εμπλεκόμενες κοινωνικές ομάδες: μαθητές – δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς

Απορίας άξιον βέβαια είναι σε ποιους ψυχολόγους και κοινωνικούς θα απευθύνονται όλα τα παιδιά των σχολείων της χώρας; Εδώ και μήνες σοβάδες πέφτουν στις τάξεις και οι εκπαιδευτικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εγκατάλειψη των σχολικών μονάδων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter