Business as usual

Business as usual

Από λόγια οι νεοφιλελεύθεροι πάνε καλά. Μεταρρυθμίσεις, δομές, εκσυγχρονισμός.

Τα κάνουν ένα μείγμα που φαντάζει καλό, βάζουν και τους ενσωματωμένους να το σπρώχνουν επικοινωνιακά και υποτίθεται ότι καθάρισαν. Αμ δε! Αυτά ακριβώς έλεγαν και όταν διέλυαν τις δομές του ΕΣΥ, όταν το «εκσυγχρόνιζαν» με απολύσεις και όταν το μεταρρύθμιζαν με τη συνεχή υποβάθμισή του. Τώρα βέβαια που σχεδόν όλοι αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητα του δημόσιου συστήματος υγείας οι νεοφιλελεύθεροί μας έσπευσαν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους.

Ετσι ακριβώς έκανε και ο Μητσοτάκης. Πήρε τον λόγο του Μακρόν, λίγο είμαστε σε πόλεμο, λίγο βάλλεται η δημόσια υγεία, λίγος πατριωτισμός και πολλή προσωπική ευθύνη, και αντί να αλλάξει ρότα αποφάσισε κι αν δεν το λέει– να μας αλλάξει τα φώτα. Γιατί, όπως πάντοτε, οι νεοφιλελεύθεροι βλέπουν την κρίση ως ευκαιρία.

Για να αδράξουν λοιπόν την ευκαιρία τους οι «δικοί μας» δεν αντέγραψαν τα μέτρα του Μακρόν δεν είναι δα και σοσιαλιστής– για αναστολή πληρωμής λογαριασμών κοινής ωφέλειας, φορολογικών και τραπεζικών υποχρεώσεων, αλλά επιχειρούν να διαμορφώσουν μια επόμενη ημέρα κομμένη και ραμμένη κατά παραγγελία στα μέτρα των μεγάλων «παικτών» του καζινοκαπιταλισμού.

Γι’ αυτό πριν καν δοθεί η στοιχειώδης στήριξη στους απλούς καθημερινούς ανθρώπους δόθηκε στις επιχειρήσεις η δυνατότητα περικοπής μισθών κατά 50%, απολύσεων, διαθεσιμότητας και της με κάθε τρόπο επέκτασης των ευέλικτων μορφών εργασίας.

Γι’ αυτό ο ανιψιός Δημητριάδης έσπευσε να χώσει στο συρτάρι 11 εκατομμύρια για… ενημέρωση στήνοντας νωρίς νωρίς το… ΚΕΕΛΠΝΟ της πανδημίας. Και γι’ αυτό στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου ο Μητσοτάκης δεν είπε λέξη ούτε προσχηματικά για το δημόσιο σύστημα υγείας. Γιατί οι νεοφιλελεύθεροί μας είναι έτοιμοι πλέον για τις… ιδιωτικές κλίνες, τα ιδιωτικά αντιδραστήρια και τους ιδιωτικούς ελέγχους, ως συνήθως!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter