«Βυθίσατε τα ADAMS»!

«Βυθίσατε τα ADAMS»!

Εξοπλιστικές ιστορίες από τα παλαιά θυμήθηκε στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών θυμήθηκε ότι το 1990 οι ΗΠΑ μας έδωσαν τέσσερα αντιτορπιλικά ADAMS. «Ξέρετε πού κατέληξαν;» ρώτησε και απάντησε ο ίδιος: «Στον βυθό της θάλασσας ως στόχοι»! Επρόκειτο για πολύ μεγάλα πλοία που χρειάζονταν μεγάλο αριθμό προσωπικού, ενώ τα αντιαεροπορικά τους συστήματα ήταν πεπαλαιωμένα. «Αρα τα πήραμε, τα κάναμε στόχους και τα βουλιάξαμε. Αυτή ήταν η χρήση τους από τον ελληνικό στόλο. Αφού δαπανήσαμε αρκετά χρήματα για να τα ενσωματώσουμε, να εκπαιδεύσουμε ανθρώπους» ανέφερε. Αυτά γίνονται με κυβέρνηση Μητσοτάκη…

Δεν συνεννοούνται

Λαβράκι έβγαλε η ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της διαδικασίας μετατάξεων 103 εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε φορείς του δημόσιου τομέα. Διότι άλλα λέει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και άλλα ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης! Ο Τ. Θεοδωρικάκος γράφει ότι η διαδικασία «είναι σε εξέλιξη και έχουν πραγματοποιηθεί από πλευράς του υπουργείου μας όλες οι προβλεπόμενες κατά νόμο ενέργειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς». Και ο Θ. Σκυλακάκης ότι «δεν έχει προωθηθεί στο υπουργείο Οικονομικών, προς επεξεργασία, σχέδιο ΚΥΑ σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 23 του ν. 4587/2018 για τη μεταφορά υπαλλήλων ΙΔΑΧ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, σε φορείς της παρ. 2 του ίδιου άρθρου». Επιτελικό κράτος, όχι ψέματα.

Patriotισμός

Δεν είναι και πολύ «ζεστοί» οι στρατιωτικοί με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να πουλήσει αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot στη Σαουδική Αραβία. Η αλήθεια είναι ότι οι Patriot που διαθέτει η Ελλάδα είναι σχετικά παλαιοί, όμως το πρόβλημα των «στραταίων» είναι άλλο. Πρώτον, ότι η πώληση δεν συνοδεύεται από αγορά νέων πυραύλων. Και, δεύτερον, ότι κανείς δεν τους λέει από ποιες περιοχές θα φύγουν οι Patriot. «Με αυτούς τους όρους η απομάκρυνσή τους αδυνατίζει την από εδάφους άμυνα» διαμηνύουν.

Απινιδωτές στη Βουλή

Το επεισόδιο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνα Αλεξιάδη που έχασε τις αισθήσεις του συνέπεσε με την τοποθέτηση απινιδωτών σε όλα τα κτίρια της Βουλής. Εννέα απινιδωτές έχουν τοποθετηθεί από την Ειδική Υπηρεσία Υγειονομικής Κάλυψης. Πρόκειται για συσκευές που προορίζονται για χρήση από μη εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο ανταποκρίνεται στην εκδήλωση καρδιακής ανακοπής. Η χρήση τους από ανθρώπους χωρίς ιατρική εκπαίδευση είναι ασφαλής γιατί το μηχάνημα δεν δίνει σοκ αν δεν είναι απολύτως ενδεδειγμένο. Οι απινιδωτές έχουν αναρτηθεί εντός λευκών κλωβών και η θέση τους επισημαίνεται από ειδική σήμανση πράσινου χρώματος. Στο κτίριο της Βουλής έχουν τοποθετηθεί τρεις τέτοιοι – αχρείαστοι να είναι!

Spin off ενημέρωση

Μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα. Αυτό ισχύει και για τη νέα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη. Απ’ ότι μαθαίνει ο Docutor, δεν ήταν η πρώτη φορά που η πρώην δημοσιογράφος είχε δεχτεί πρόταση για να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά στο επιτελείο του Μητσοτάκη. «Τουλάχιστον άλλες τρεις τέσσερις φορές της είχε γίνει πρόταση» είτε για τη θέση που κατέλαβε τώρα είτε γενικά για συμμετοχή στα επικοινωνιακά της κυβέρνηση. Πηγές του Μαξίμου διαβεβαιώνουν τον Doctor που «παρά τις ευγενικές αρνήσεις» ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανερχόταν στις προτάσεις του διότι την εκτιμούσε «ως δημοσιογράφο και ως συγκρότηση». Τα λένε αυτά για να δείξουν ότι δεν έχει σχέση με την πρόσληψη της ο σύζυγός της Γιάννης Μαστρογεωργίου, ο οποίος είναι γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και πρώην διευθυντής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η Αρ. Πελώνη ως αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος. «Spin off ενημέρωση» μου λένε. Και ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter