Βυθίζεται ρωσικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – Σώθηκε το πλήρωμα

Βυθίζεται ρωσικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – Σώθηκε το πλήρωμα

Ρωσικό αναγνωριστικό σκάφος συγκρούσθηκε με άλλο πλοίο κοντά στο Βόσπορο. Όπως μεταδίδεται το σκάφος βυθίζεται ενώ το πλήρωμα έχει διασωθεί.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το «Liman» συγκρούστηκε με ένα άλλο πλοίο σημαίας Τόγκο, το Ashot-7, που μετέφερε ζώα κτηνοτροφίας, περίπου 40km νοτιοδυτικά από το Στενό του Βοσπόρου.

Όπως αναφέρεται, το πλήρωμα του σκάφους που ονομάζεται «Liman», 1.560 τόνων (του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας), προσπάθησε να αποτρέψει τη βύθιση του, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η τουρκική ακτοφυλακή πάντως δήλωσε ότι διέσωσε 78 άτομα από το ρωσικό πλοίο, σύμφωνα με το TASS.

Το “Liman» είχε κατασκευαστεί κατά την Σοβιετική εποχή στην Πολωνία.

Το σκάφος δεν φέρει ουσιαστικά οπλισμό αλλά σταθμό ραντάρ, υδροακουστικό ανιχνευτή και άλλο εξοπλισμό αναγνώρισης που απαιτείται για την παρακολούθηση επιφανειακών πλοίων και υποβρυχίων.

Το πλήρωμά του είναι 85 άτομα, αλλά κατά τη στιγμή της σύγκρουσης δεν είναι γνωστό πόσα ήταν πάνω σε αυτό.

Η ανακοίνωση νωρίτερα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας:

«Στις 27 Απριλίου στις 11:53 ώρα Μόσχας, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας 40 χλμ. βορειοδυτικά των Στενών του Βοσπόρου, το ερευνητικό σκάφος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το Liman, ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης με το σκάφος Ashot-7…. υπέστη ένα ρήγμα στη δεξιά πλευρά κάτω από την ίσαλο γραμμή. Κανείς από το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε…. Το πλήρωμα αγωνίζεται για τη διάσωση του σκάφους».

Νωρίτερα το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV είχε μεταδώσει ότι 45 ρώσοι στρατιώτες έχουν διασωθεί ενώ 15 αγνοούνται.

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter