Βυζαντινά κειμήλια αποκαλύπτονται στα Γιάννενα

Βυζαντινά κειμήλια αποκαλύπτονται στα Γιάννενα

Το μεγαλείο της γιαννιώτικης αργυροτεχνίας σφραγίζεται στην έκθεση «Όταν η τέχνη γίνεται ιερή» που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου (ώρα 18.00) στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα. _x000D_

Η έκθεση, που συνδιοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, το Δήμο Ιωαννιτών και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) αποτελεί συνέχεια της έκθεσης «Η τέχνη του ασημιού των Ιωαννίνων», η οποία φιλοξενήθηκε στο Μουσείο «Νέα Ιερουσαλήμ» της Μόσχας, στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016. Από τα έργα που «ταξίδεψαν» στη Μόσχα, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας έχουν επιλεγεί να παρουσιαστούν δείγματα της ηπειρώτικης εκκλησιαστικής τέχνης, οι λεπτομέρειες των οποίων ενέπνευσαν την  προσέγγιση της νέας έκθεσης, που την επιμελήθηκε το ΠΙΟΠ.

  «Η έκθεση αυτή, που προβάλλει εκκλησιαστικά αντικείμενα μοναδικής τέχνης και τεχνικής, αποτελεί ολοκληρωμένο παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ τοπικών αρχών και ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Εύχομαι να αποτελέσει οδηγό για παρόμοιες δραστηριότητες σε όλη την επικράτεια», ανέφερε η Πρόεδρος του ΠΙΟΠ κ. Σοφία Στάϊκου.

Τα αντικείμενα της έκθεσης προέρχονται από τις συλλογές της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, καθώς και από τις ιδιωτικές συλλογές των Αδελφών Βαρζώκα, Λεοντάρη Ζήδρου, Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, Χρυσόστομου Καρυοφύλλη, Αλέξανδρου Τζομάκα, Ηλία Φαίδωνα, Ευάγγελου Χρήστου.

Διάρκεια έκθεσης: 22 Δεκεμβρίου 2016-31 Μαρτίου 2017

Info:

Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων, 45 221 Ιωάννινα

Τ: 26510 64065 | www.piop.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter