Cancel the Cancer: Έτρεξαν από το Ο.Α.Κ.Α. μέχρι το Σούνιο για τον Βαγγέλη

Cancel the Cancer: Έτρεξαν από το Ο.Α.Κ.Α. μέχρι το Σούνιο για τον Βαγγέλη

Για τον κολυμβητή υπέρ-αποστάσεων Σπύρο Χρυσικόπουλο, η πανδημία είναι μια άκρως σοβαρή υπόθεση. Τηρεί τα μέτρα ασφαλείας και τους κανόνες της καραντίνας, αφού τον αντιπροσωπεύει πλήρως η ευσυνειδησία. Σε καμία περίπτωση όμως δεν επιτρέπει στο μυαλό του να εγκλωβιστεί.

Αντιθέτως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, πυροδότησαν τη φαντασία του και οργάνωσε μέσα σε λίγες μέρες ένα ακόμα ατομικό εγχείρημα μεγάλης διάρκειας, προκειμένου να “σπάσει” τη στασιμότητα και να “ξεφύγει” έστω και για λίγο από τις δυσάρεστες εξελίξεις.

Στο πλευρό του αυτή τη φορά είχε και τη μητέρα του Ειρήνη Στασινοπούλου, την οποία προπονεί συστηματικά, καθώς την έχει μυήσει στον αθλητισμό τα τελευταία χρόνια.

Η Ειρήνη Στασινοπούλου ξεκίνησε δειλά το τρέξιμο το 2014 και το 2019 κατάφερε να ολοκληρώσει με μεγάλη επιτυχία τον 1ο της Αυθεντικό Μαραθώνιο. Φυσικά δεν έμεινε εκεί, αφού 3 μήνες αργότερα (τον Φεβρουάριο του 2020) συμμετείχε σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες τρεξίματος, το Rovaniemi150, καλύπτοντας με τα πόδια την απόσταση των 66χλμ. στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους -30°C.

Οι αποστάσεις έχουν μαγέψει το μυαλό της Ειρήνης και από τότε συνεχίζει να αυξάνει τα χιλιόμετρα που τρέχει, φτάνοντας στο σήμερα.

Το εγχείρημα αποφασίστηκε από κοινού και η απόσταση που καλύφθηκε ήταν από το Μαρούσι μέχρι το Σούνιο, συμπληρώνοντας 72χλμ. σε 9 ώρες και 32 λεπτά.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου στις 9:23π.μ. ο Σπύρος και η Ειρήνη “πάτησαν” τα ρολόγια τους στο μεγαλύτερο Αθλητικό Κέντρο της Ελλάδας, το Ολυμπιακό Στάδιο και τα σταμάτησαν σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αττικής, το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, που αποτελεί την κορυφή του ισοσκελούς τριγώνου που δημιουργείται με τον Παρθενώνα και την Αφαία.

Λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση είχαν την τιμή να συναντήσουν τον Γενικό Διευθυντή του Ολυμπιακού Σταδίου, κ. Κωνσταντίνο Χαλιορή, ο οποίος τους ευχήθηκε καλή επιτυχία για το εγχείρημα, βγάζοντας και αναμνηστικές φωτογραφίες στο χώρο του ΟΑΚΑ.

Μετά από 9,5 ώρες συνεχόμενου τρεξίματος και αφού είχε ήδη νυχτώσει, η Ειρήνη και ο Σπύρος έφτασαν στο επιβλητικό και φωτισμένο μνημείο του Ναού του Ποσειδώνα.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής είναι καθόλα σημαδιακή και καθόλου τυχαία. Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, ο Βαγγέλης Ασπρόμουγγος χωρίς να το επιλέξει άφησε πίσω του την οικογένειά του και όλους τους φίλους του. Μέχρι τότε όμως, επέλεξε να ζήσει με μοναδικό τρόπο δίνοντας σε όλους ένα μάθημα για το πώς πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή.

Ο Βαγγέλης αναγκάστηκε να ζήσει με τον καρκίνο όμως δεν του επέτρεψε να επηρεάσει την καθημερινότητά του. Απλώς τον ακύρωσε και έτσι δημιούργησε το τεράστιο κίνημα Cancel The Cancer.

Για τον Βαγγέλη…

Η διαδρομή που ακολούθησαν η Ειρήνη και ο Σπύρος: Ο.Α.Κ.Α – Λ. Κηφισίας – Λ. Βουλιαγμένης – Λ. Αλίμου – Λ. Ποσειδώνος – Λ. Σουνίου

Πηγή:runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter