CEO για την ΕΠΟ σε θέση υπερπροέδρου!

CEO για την ΕΠΟ σε θέση υπερπροέδρου!

Μετά την αποτυχία Γραμμένου ορατό το ενδεχόμενο να οριστεί τεχνοκράτης που θα καπελώσει τον νέο πρόεδρο της ομοσπονδίας

Ανώτατος αξιωματούχος της UEFA είχε επιστήσει την προσοχή στους υφιστάμενούς του που ασχολήθηκαν με το πρότζεκτ «ελληνικό ποδόσφαιρο» λέγοντάς τους «προσέξτε γιατί είναι σαν ένα μεγάλο χταπόδι και όλα τα πλοκάμια του μπορεί να σας δημιουργήσουν προβλήματα και να σας ανακόψουν την καριέρα». Για να μην μπουν λοιπόν σε περιπέτειες οι ξένοι χαρτογιακάδες κράτησαν κάποιες σταθερές και παρότι απέτυχαν στην αποστολή τους (στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο εξακολουθεί να κάνει… πρωταθλητισμό το παρασκήνιο), επέστρεψαν στη βάση τους ατσαλάκωτοι, καθώς δεν δημιουργήθηκαν γκρίζες ζώνες σε ό,τι αφορά τον ρόλο των διεθνών ομοσπονδιών στις εξελίξεις του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ξεκάθαρα αυτός που… τσαλακώθηκε ήταν (ποιος άλλος;) ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επεξεργάστηκε διάφορα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ και στο τέλος αυτό που κατάφερε ήταν να προκαλέσει την παρέμβαση των FIFA – UEFA. Με επιστολή τους επανέφεραν στο τραπέζι την απειλή του Grexit και… έδειξαν την κυβέρνηση για αθέμιτες παρεμβάσεις στις εκλογές της ΕΠΟ, οι οποίες έχουν οριστεί για τις 9 Οκτωβρίου σε πλήρη συμμόρφωση με το καταστατικό της ομοσπονδίας, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι υπερκείμενες αρχές.

Κρίνεται απαραίτητος

Η επιτήρηση των FIFA – UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο τελείωσε στις 31 Ιουλίου, αλλά τα στελέχη τους ενημερώνονται για τις εξελίξεις στην ΕΠΟ και καταθέτουν τις προτάσεις τους στην προοπτική βελτίωσης του επιπέδου του. Οι παράγοντες των διεθνών ομοσπονδιών στις συζητήσεις που έχουν με τους Big 4 επανέφεραν την πρόταση για την επιλογή CEO που θα τρέχει όλα τα θέματα της ομοσπονδίας που σχετίζονται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στην ουσία μιλάμε για έναν υπερπρόεδρο και την επιλογή του τεχνοκράτη είχε αναλάβει σε πρώτη φάση ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος.

Η τοποθέτηση CEO κρίνεται απαραίτητη, ειδικά αν και ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ θα προέρχεται από ποδοσφαιρική ένωση – θα έχει δηλαδή εξαρτήσεις. Η διοίκηση Γραμμένου αποδείχτηκε αναποτελεσματική και η FIFA με την UEFA επιθυμούν να δοθούν αρμοδιότητες σε ένα στέλεχος της αγοράς που θα ασχολείται με την καθημερινότητα της ομοσπονδίας και θα κινεί τα νήματα σε ζητήματα που σχετίζονται με τις Σούπερ Λίγκα 1 και 2. Ετσι κι αλλιώς ο Βαγγέλης Γραμμένος για όποιο σοβαρό θέμα προέκυπτε και «ακουμπούσε» το επαγγελματικό ποδόσφαιρο επικοινωνούσε με τον Μηνά Λυσάνδρου και πλέον με τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη, τον πρώην και τον νυν πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο κουμάντο έκαναν και θα κάνουν οι «βαρόνοι» της μπάλας ελέγχοντας την ΕΠΟ. Γι’ αυτό δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν τελικά απορριφθεί η πρόταση για τοποθέτηση CEO στην ομοσπονδία. Οι ισορροπίες έχουν διαμορφωθεί εδώ και μήνες και οι μεγαλοπαράγοντες που είναι οι δυνατοί παίκτες έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους. Ολα βέβαια είναι θέμα διαπραγμάτευσης και καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξουν τα οικονομικά της ΕΠΟ που είναι σε κάκιστη κατάσταση. Αν ανοίξει η (κλειστή) κάνουλα της FIFA, μπορεί να εμφανιστεί και ο CEO στο πάρκο Γουδί.

Και κάτι για τη διαιτησία: ο πρόεδρος της ΚΕΔ Μαρκ Κλάτενμπεργκ θα ασχολείται με την επαγγελματική διαιτησία. Τα νέα «φιντάνια» της ελληνικής διαιτησίας θα προωθούν διαιτητοπαράγοντες που θα επιλέξει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Οπότε η επόμενη διαιτητική φουρνιά θα προέρχεται από ενώσεις που είναι φίλα προσκείμενες στη διοίκηση της ομοσπονδίας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter