Champions League: Αγγλικός «εμφύλιος», Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό

Champions League: Αγγλικός «εμφύλιος», Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό

Η Τσέλσι (2-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης) πήρε θέση στον τελικό του Champions League απέναντι στην συμπατριώτισσα της, Μάντσεστερ Σίτι, στις 29 Μαίου στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί όπου οι Αγγλοι θα μετατρέψουν για μια ακόμη φορά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε… Κύπελλο Αγγλίας, καθώς αυτή είναι η 3η φορά που θα έχουμε αγγλικό «εμφύλιο» σε τελικό. Είχαν προηγηθεί τα ζευγάρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 1-1 (6-5 πέν.) το 2008 και Λίβερπουλ – Τότεναμ 2-0 το 2019. Αυτός είναι ο 3ος τελικός για την Τσέλσι και για τον προπονητή της, Τόμας Τούχελ ο 2ος συνεχόμενος…

Στον αποψινό ημιτελικό η Τσέλσι με όπλο της το 1-1 στη Μαδρίτη στηρίχθηκε στις αντεπιθέσεις αφού η Ρεάλ έπρεπε να βγει μπροστά γιατί χρειαζόταν γκολ και κάπως έτσι σημείωσε στο πρώτο μέρος δύο γκολ με τον Τίμο Βέρνερ αλλά μέτρησε το ένα στο 28’ αφού το πρώτο στο 18’ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο ίδιο διάστημα η Ρεάλ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ (20’, 30’), με τον Μπενζεμά αλλά και τις δύο φορές ο γκολκίπερ Μεντί με εντυπωσιακές αποκρούσεις έσωσε την εστία του.

Στο β’ μέρος η Τσέλσι επιδόθηκε σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών κάτι που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί η Ρεάλ που παρουσιάστηκε κουρασμένη και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της. Τελικά την πρόκριση της Τσέλσι στον τελικό υπέγραψε με ένα δεύτερο γκολ για τους «μπλε» ο Μάουντ στο 85’ (2-0).

Ο Ιταλός ρέφερι Ορσάτο κιτρίνισε τους Κρίστινσον, Ράμος, Ζορζίνιο, Μάουντ, Κασεμίρο, Νάτσο.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα (88’ Τζέιμς), Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Χάβερτς (92’ Ζιρού), Βέρνερ (68’ Πούλισικ), Μάουντ (89’ Ζίγιτς).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Μιλιτάο, Μεντί (70’ Βαλβέρδε), Κασεμίρο (80’ Ροντρίγο), Κρόος, Μόντριτς, Βινίσιους (70’ Ασένσιο), Μπενζεμά, Αζάρ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter