Champions League: Παρί και Τσέλσι στα ημιτελικά με ήττες

Champions League: Παρί και Τσέλσι στα ημιτελικά με ήττες

Η Παρί Σεν Ζερμέν απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν από την τετράδα του Champions League (αν και ηττήθηκε με 0-1 στο Παρίσι) και εκδικήθηκε για την ήττα της στον περυσινό τελικό. Οι Γάλλοι προκρίθηκαν στα ημιτελικά μαζί με την Τσέλσι, η οποία ξεπέρασε με ήττα το εμπόδιο της Πόρτο, αν και καρδιοχτύπησε στο τέλος (0-1).

Ο Καμερουνέζος Ερίκ-Μαξίμ Τσούπο-Μοτίνγκ, που έπαιξε βασικός στη θέση του τραυματισμένου Λεβαντόφσκι, πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 40’. Ο Σανέ έχασε στο 82’ την καλύτερη ευκαιρία για να στείλει την αποδεκατισμένη Μπάγερν στους ημιτελικούς.

Η Παρί του Μαουρίσιο Ποτσετίνο είχε τρία δοκάρια στο στο 0-0 με τον «φαρμακερό» Νεϊμάρ, αλλά πέρασε δύσκολες στιγμές στο δεύτερο μέρος και τελικά προκρίθηκε χάρη στο διπλό που πέτυχε στο Μόναχο (3-2). Ένα γκολ του Εμ’Μπαπέ στο 76’ ακυρώθηκε -ορθά- ως οφσάιντ.

Ο αντίπαλος της Παρί στα ημιτελικά θα βγει από τον αυριανό επαναληπτικό μεταξύ Ντόρτμουντ-Μάντσεστερ Σίτι. Οι Άγγλοι κέρδισαν το πρώτο παιχνίδι με το εύθραυστο 2-1.

Η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ χρησιμοποίησε το 2-0 του πρώτου αγώνα ως «μαξιλάρι» και άφησε στην Πόρτο μία φλύαρη υπεροχή χωρίς ευκαιρίες. Το μοναδικό γκολ σημειώθηκε στο 90+4′ από τον Χαρεμί, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για κάτι παραπάνω.

Και οι δύο αγώνες έγιναν στην ουδέτερη Σεβίλλη, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών της πανδημίας.

H Tσέλσι θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τη νικήτρια του ζευγαριού Λίβερπουλ-Ρεάλ, που θα τελεσιδικήσει αύριο. Οι Ισπανοί ταξίδεψαν στην Αγγλία με πλεονέκτημα, μετά το 3-1 της Μαδρίτης.

Oι ημιτελικοί έχουν προγραμματιστεί για τις 27-28 Απριλίου και 4-5 Μαρτίου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαΐου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter