Champions League: Αγχωτική πρόκριση με τις υπογραφές Σπόραρ – Τζούρισιτς για τον Παναθηναϊκό (Videos)

Champions League: Αγχωτική πρόκριση με τις υπογραφές Σπόραρ – Τζούρισιτς για τον Παναθηναϊκό (Videos)

Μία ισοπαλία (2-2) με την Ντνίπρο στη Λεωφόρο ήταν αρκετή στον Παναθηναϊκό (σε συνδυασμό με τη νίκη του 3-1 στο πρώτο ματς) να προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League εκεί που θα αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ (την επόμενη εβδομάδα το πρώτο ματς στη Λεωφόρο) και παράλληλα επέστρεψε σε ευρωπαϊκούς ομίλους (τουλάχιστον του Europa League) μετά από 7 χρόνια…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το ξεκίνημα επιθετικά στο παιχνίδι και στο 15’ από μια τυφλή απόκρουση του Γέντβαϊ –ουσιαστικά μια χαμένη μπαλιά- κι ενώ φάνηκε η φάση να τελειώνει εύκολα στον αντίπαλο γκολκίπερ ο Σπόραρ κυνήγησε τη φάση, οι Ουκρανοί δεν συνεννοήθηκαν καλά και ο Σλοβένος επωφελήθηκε και πλάσαρε για το 1-0 μέσα σε αποθέωση στην κατάμεστη Λεωφόρο…

Όμως η Ντνίπρο παρά το σοκ αντέδρασε σχετικά γρήγορα και στο 24’ με μία εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, το μεγάλο αστέρι των Ουκρανών, Αρτέμ Ντόβμπικ «χόρεψε» όλη την άμυνα του «τριφυλλιού» και από δύσκολη θέση πλάσαρε τον Μπρινιόλι για το 1-1. Η ισοφάριση «πάγωσε» τους «πράσινους» που έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους και την κατοχή της μπάλας και λίγο έλειψε να δεχθούν και δεύτερο γκολ στο 31’ αλλά ο Μπρινιόλι έσωσε το σουτ του Ρουμπσίνσκι. Όμως στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 με τους Παλάσιος και Μπερνάρ, σε μια φάση που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε ο Ουκρανός τερματοφύλακας.

Όμως στο 40’ ο Μπλάνκο έβγαλε ωραία την μπάλα στον Ντόβμπικ ο οποίος με νέα καταπληκτική προσπάθεια και σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, η Λεωφόρος «πάγωσε» αλλά ο ρέφερι ακύρωσε το γκολ για χέρι του Μπλάνκο στο ξεκίνημα της φάσης. Και στο 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι Ουκρανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 1-2 όταν από εκτέλεση φάουλ, ο Πάσιτς μπήκε στη καρδιά της άμυνας και με τον Μπρινιόλι εκτός εστίας από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο β’ ημίχρονο ο Μπρινιόλι έσωσε δύο φορές την εστία του. Το ματς πήρε φωτιά, οι «πράσινοι» έχασαν ευκαιρία με τον Σπόραρ στο 49’ και στο 53’ μετά από κόρνερ ο Σαράπι με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-2 και άγχωσε για τα καλά τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του.

Η ελληνική ομάδα έχασε εντελώς την αυτοσυγκέντρωση της, η Ντνίπρο πήρε ψυχολογία και το παιχνίδι έγινε ροντέο. Τελικά στο 69’ οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν την τριπλή αλλαγή των ουκρανών και μέχρι να βρουν τις θέσεις τους στο γήπεδο, ο Μαντσίνι τροφοδότησε τον Τζούρισιτς που μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Σπόραρ που ισοφάρισε 2-2. Αυτό ήταν το 3ο γκολ του Σλοβένου στα δυο επίσημα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Και στο 76’ η υπόθεση πρόκριση τελείωσε οριστικά αφού ο νεοεισελθών Τάντσιουκ με ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Χουάνκαρ αποβλήθηκε και οι Ουκρανοί έμειναν με 10 παίκτες. Τα τελευταία λεπτά αποδείχτηκαν διαδικαστικά και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια γλυκιά ισοπαλία (2-2).

Ο Γερμανός ρέφερι Μπάστιαν Ντάνκερτ, έδειξε κίτρινες κάρτες στους Μπλάνκο, Ρουμπσίνσκι, Παλάσιος, Πικαλόνοκ, Κόχουτ, Τσόκαϊ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Βιλένα (66’ Τσόκαϊ), Πέρεθ, Τζούρισιτς (79’ Κλέινχεϊσλερ), Παλάσιος (46’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (90’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (79’ Ιωαννίδης).

Ντνίπρο: Βόλινετς (36’ Κιναρέγκιν), Καπλιένκο (69’ Τάντσιουκ), Σαράπι (57’ Σβάτοκ), Ανταμιούκ, Πασίτς, Μπλάνκο, Μπαμπένκο, Ρουμπσινσκι (69’ Χουτσούλιακ), Μιροσνιτσένκο, Ντόβμπικ, Πικαλόνοκ (69’ Κόχουτ).

Τα γκολ της αναμέτρησης

Το 1-0 με τον Σπόραρ

Το 1-1 με τον Ντόβμπικ

Το 1-2 με τον Σαράπι

Το 2-2 με τον Σπόραρ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter