Champions League: Άστραψε με χατ τρικ ο Εμπαπέ – Εύκολη νίκη η Λίβερπουλ

Champions League: Άστραψε με χατ τρικ ο Εμπαπέ – Εύκολη νίκη η Λίβερπουλ

Στους πρώτους αγώνες της φάσης των «16» του Champions League που έγιναν απόψε σε Βαρκελώνη και Βουδαπέστη έλαμψαν η Παρί και η Λίβερπουλ που πέτυχαν μεγάλες εκτός έδρας νίκες επί της Μπαρτσελόνα και της Λειψίας, αντίστοιχα.

Στο Καμπ Νου ο Γάλλος άσος της Παρί Κίλιαν Εμπαπέ έκανε όργια όπου σημείωσε χατ τρικ και η Παρί ανώτερη σε όλα, πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη ενόψει της ρεβάνς στο Παρκ Ντε Πρενς στις 10 Μαρτίου, με το εμφατικό 4-1.

Με πολλά προβλήματα παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες κυρίως η Μπαρτσελόνα καθώς ο Ρόναλντ Κούμαν δεν είχε τους Κουτίνιο, Φατί, Σέρτζι Ρομπέρτο, αλλά επέστρεψε μετά από καιρό ο Πικέ, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ποτσετίνο είχε δύο πολύ σοβαρές απουσίες για τους Παριζιάνους, αυτές του Νέιμαρ και του Ντι Μαρία.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν συναρπαστικό με πολλές χαμένες ευκαιρίες και δύο γκολ. Προηγήθηκε η Μπαρτσελόνα με πέναλτι του Μέσι στο 27’ και ισοφάρισε με έξοχη ατομική προσπάθεια ο Εμπαπέ.

Στο β’ μέρος ένας ακόμη γκολ του Εμπαπέ στο 65’ έδωσε προβάδισμα στην Παρί και στο 70’ ο Κεν με κεφαλιά ουσιαστικά τελείωσε το ματς με το 1-3. Με τον ασταμάτητο Εμπαπέ να φτάνει σε χατ τρικ στο 85’ για το 1-4.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Λανγκλέ, Πικέ (79’ Πιουγκ), Ντεστ (71’ Μιγκέθα), Άλμπα, Μπούσκετς (79’ Πιάνιτς), Ντε Γιόνγκ, Πέδρι (79’ Τρινκάο), Γκριεζμάν (93’ Μπρέιθγουέιτ), Μέσι, Ντεμπελέ.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Φλορέντσι (89’ Κέλερ), Κιρζάβα, Μαρκίνιος, Κιμπεπέ, Παρέδες, Γκεγιέ (46’ Ερέρα), Βεράτι (74’ Ντρέξλερ), Κεν (84’ Ντανίλο), Εμπαπέ, Ικάρντι.

Σε ουδέτερο έδαφος

Η Λειψία υποδέχθηκε λόγω πανδημίας στη Γερμανία, στο ουδέτερο «Φέρεντς Πούσκας» της Βουδαπέστης, την Λίβερπουλ η οποία αν κι έπαιξε με μισή ομάδα κατάφερε να πάρει μια εύκολη νίκη με 2-0. Η ρεβάνς στο Ανφιλντ στις 9 Μαρτίου.

Η Λίβερπουλ κατέβηκε στο ματς με πολλά και μεγάλες απουσίες που ανάγκασαν τον Κλοπ να παρατάξει ενδεκάδα εκτάκτου ανάγκης αφού δεν είχε στη διάθεση του, τους τραυματίες Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαμπίνιο, Ντέιβις, Μίλνερ, Κεϊτά, Ζότα!

Στο πρώτο μέρος η Λειψία είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Ολμο στο 5’ αλλά η Λίβερπουλ έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στη συνέχεια με τους Σαλάχ και Φιρμίνο τη πρώτη φορά και με τον Ρόμπερτσον τη δεύτερη.

Στο β’ μέρος η Λειψία ξεκίνησε πάλι δυνατά αλλά η Λίβερπουλ μέσα σε επτά λεπτά (53’-59’) πέτυχε δύο γκολ με τους Σαλάχ και Μανέ και τελείωσε την υπόθεση νίκη.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλασί, Ανχελίνιο, Ουπαμεκάνο, Σάμπιτζερ, Χαϊντάρα (64’ Πόουλσεν), Άνταμς, Κλόστερμαν, Ενκουνκού, Μουκέλε (64’ Ούρμπαν), Όλμο, Καμπλ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Αλισον, Αλεξάντερ Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Καμπάκ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς, Τιάγκο (71’ Σακίρι), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (71’ Τσάμπερλεν).

*Αύριο Τετάρτη (17/2) σειρά παίρνουν οι αγώνες (22:00) Πόρτο – Γιουβέντους και Σεβίλλη – Ντόρτμουντ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter