Champions League: «Αυτοκτονία» Ολυμπιακού στη Γαλλία και ήττα (2-1) από την Μαρσέιγ

Champions League: «Αυτοκτονία» Ολυμπιακού στη Γαλλία και ήττα (2-1) από την Μαρσέιγ

Δύο “φτηνά” πέναλτι που έκαναν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού στάθηκαν αρκετά για την Μαρσέιγ να γυρίσει το ματς με τους «ερυθρόλευκους» στη Μασσαλία και να επικρατήσει με 2-1 για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Το μόνο καλό από την χθεσινή κακή στο β’ μέρος εμφάνιση της ελληνικής
ομάδας είναι ότι κράτησε το αβαντάζ πρόκρισης στους «32» του Europa
league αφού είναι καλύτερος στην ισοβαθμία από τους Γάλλους. Αρκεί την
τελευταία αγωνιστική να φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα με αυτούς. Ο
Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την αδιάφορη Πόρτο και η Μαρσέιγ θα παίξει στην
Αγγλία με την επίσης αδιάφορη βαθμολογικά Σίτι…

Το πάθημα των προηγούμενων εκτός έδρας αγώνων με Πόρτο και Μάντσεστερ Σίτι, όπου δεχόταν γκολ στα πρώτα λεπτά έγινε μάθημα στον Ολυμπιακό που αυτή τη φορά ήταν προσεκτικός στα μετόπισθεν και ειδικά στη μεσαία γραμμή όπου με σωστό πρέσινγκ κράτησε μακριά τους Γάλλους από την περιοχή του. Μετά το πρώτο 15λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να βγαίνουν σιγά σιγά στην επίθεση και ισορρόπησαν για τα καλά το ματς όπου το πήγαν εκεί που αυτοί ήθελαν. Ο Σα δεν ανησύχησε καθόλου αντίθετα με τον Μανταντά που αφού έσωσε κεφαλιά του Ελ Αραμπί, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 33’ στη βολίδα του Καμαρά που άνοιξε το σκορ. Προηγήθηκε έξοχος συνδυασμός Φορτούνη, Βρουσάι και ασίστ του τελευταίου στον σκόρερ…

Το γκολ «πάγωσε» για τα καλά την Μαρσέιγ και ο Ολυμπιακός έχοντας τον έλεγχο του ματς πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0.

Στο β’ μέρος κι ενώ το παιχνίδι δεν έδειχνε κάτι ιδιαίτερο ήρθε ο Σισέ να κάνει ένα ανόητο πέναλτι στον Ζερμέν το υπέδειξε ο Μανθάνο με τη βοήθεια του VAR και ο Παγιέτ που το εκτέλεσε έκανε το 1-1 στο 55’. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 75’ ήρθε ένα δεύτερο πέναλτι σε χέρι του Ραφίνια, πάλι μέσω VAR αφού ο βραζιλιάνος πατούσε στη γραμμή. Πάλι εκτελεστής ο Παγιέτ και 2-1 η Μαρσέιγ.

Ο Μαρτίνς άλλαξε αμέσως το σύστημα σε 4-2-3-1 σε μια προσπάθεια του Ολυμπιακού να ισοφαρίσει το παιχνίδι όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πλέον καθαρό μυαλό για κάτι τέτοιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι απείλησαν μόλις στο 89’ με τον Σισέ και στο 92’ με τον ίδιο παίκτη.

Ο Ισπανός διαιτητής Μανθάνο κιτρίνισε τους Χολέμπας, Καμαρά, Ραφίνια, Σακάι.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Σακάι, Τσαλέτα, Τσαρ, Άλβαρο, Αμαβί, Ρονζιέ (85’ Γκεγιέ), Καμαρά, Κουζάνς (55’ Σανσόν), Τοβέν (90’ Ακέ), Μπενεντέτο (46’ Ζερμέν), Παγιέτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Χολέμπας, Σεμέδο, Σισέ, Καμαρά, Εμβιλά (75’ Μασούρας), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Βρουσάι (90’ Σουντανί), Ελ Αραμπί.

*Στο άλλο ματς του ομίλου Πόρτο – Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Η βαθμολογία (5 αγώνες)

Μαν. Σίτι 13

Πόρτο 10

Ολυμπιακός 3

Μαρσέιγ 3

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter