Champions League: Η Μπασάκσεχιρ αποχώρησε από το ματς με την Παρί – Καταγγελίες για ρατσιστική επίθεση από τον 4ο διαιτητή (Video)

Champions League: Η Μπασάκσεχιρ αποχώρησε από το ματς με την Παρί – Καταγγελίες για ρατσιστική επίθεση από τον 4ο διαιτητή (Video)

Πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της ομώνυμης ομάδας με την Μπασάκσεχιρ για το Champions League.

Η αναμέτρηση σταμάτησε στο 18ο λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να αποχωρούν από το παιχνίδι, προχωρώντας σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία, περί ρατσιστικής επίθεσης από τον τέταρτο διαιτητή της αναμέτρησης στον βοηθό προπονητή του κόουτς Μπουρούκ, Πιέρ Γουεμπό.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 4ος έκανε παρατηρήσεις στον βοηθό προπονητή να ηρεμήσει στον πάγκο. Κάποια στιγμή ο Ουεμπό έγινε έξαλλος με τον τέταρτο. Ο τελευταίος ζήτησε από τον διαιτητή του αγώνα να τον αποβάλει όπως κι έγινε και τότε έγινε χαμός.

Οι Τούρκοι υποστήριζαν πως ο τέταρτος αποκάλεσε «νέγρο» τον Ουεμπό που βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση και απαιτούσαν από τον 4ο διαιτητή να ζητήσει συγγνώμη.

Ο τελευταίος αρνήθηκε ότι έκανε οποιοδήποτε ρατσιστικό σχόλιο και η Μπασάκσεχιρ αποχώρησε από το ματς.

Σύμφωνα πάντως με τα γαλλικά ΜΜΕ υπάρχει το ενδεχόμενο να έγινε παρεξήγηση, καθώς όπως αναφέρουν, η λέξη «νέγκρου» στη ρουμάνικη γλώσσα σημαίνει «μαύρος» χωρίς να αποτελεί ρατσιστικό σχόλιο και αυτό μπορεί να στάθηκε αφορμή για τον χαμό…

H πρώτη επίσημη αντίδραση της Μπασάκ ήρθε μέσω Twitter, καθώς στον λογαριασμό της τουρκικής ομάδας έχει αναρτηθεί μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter