Champions League: Έπεσε στο Ντραγκάο ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε 2-0 από την Πόρτο

Champions League: Έπεσε στο Ντραγκάο ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε 2-0 από την Πόρτο

Ο μαχητικός Ολυμπιακός υποχρεώθηκε σε μία «φθηνή» ήττα στο Ντραγκάο από την Πόρτο (2-0), καθώς σε δύο φάσεις δεν αντέδρασε σωστά η άμυνα του και οι γηπεδούχοι τον τιμώρησαν.

Η Πόρτο άνοιξε το σκορ, χωρίς ουσιαστικά να δημιουργήσει φάση. Στο 11’ ο Μπουχαλάκης δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα και ο Φάμπιο Βιέιρα με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε το Σα (1-0). Ηταν ένα γκολ- δώρο από τους ερυθρόλευκους.

Οι παίκτες του Σέρτζιο Κονσεϊσάο προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το ψυχολογικό αβαντάζ που τους έδωσε το γκολ και απείλησαν στο 16΄. Η κεφαλιά του Ζαϊντού μετά από φάουλ του Ολιβέιρα, έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η πρώτη οργανωμένη επίθεση για τον Ολυμπιακό έγινε στο 20’. Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά ενώ ήταν αφύλαχτος, αλλά μπλόκαρε την μπάλα ο Μαρτσεσίν.

Στο 28’ εξαιρετική κάθετη πάσα του Ολιβέιρα στον Μαρεγκά, όμως ο Σα «διάβασε» τη φάση, βγήκε γρήγορα και αποσόβησε τον κίνδυνο.

O Ολυμπιακός είχε την κατοχή μπάλας, αλλά η Πόρτο δημιουργούσε τις ευκαιρίες. Στο 33’ ο Μαρεγκά έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έκανε το γύρισμα και ο Εμβιλά απομάκρυνε την μπάλα πριν «εκτελέσει» ο Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Στο 40’ ο Βαλμπουενά πλάσαρε από κοντά με εξουδετερωμένο τον Μαρτσεσίν, ο Εμπεμπά παρακολουθούσε τη φάση και έδιωξε με κεφαλιά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπρεπε να επιτεθεί για να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Στο 52’ ο Ραντζέλοβιτς πλάσαρε στην κίνηση μέσα από την περιοχή, μετά από σέντρα του Βαλμπουενά, ο Μαρτσεσίν ήταν όμως στη σωστή θέση και απέκρουσε. Ο χρόνος περνούσε και οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να πατήσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Μαρτσεσίν. Ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στο ματς τους Φορτούνη, Μπρούμα για να πιέζει, αλλά οι γηπεδούχοι έβρισκαν τρόπους για να πέσει ο ρυθμός του αγώνα. Αυτό τους βόλευε, γιατί είχαν το προβάδισμα στο σκορ, και μπορούσαν να ελέγχουν τους αντιπάλους τους.

Η Πόρτο «καθάρισε» με την υπόθεση νίκη στο 85’. Ο Μαρεγκά έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ολιβέιρα από κοντά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-0).

Ο Ολυμπιακός μπορούσε να μειώσει το σκορ στο 87’, αλλά ο Μαρτσεσίν απέκρουσε το πλασέ του Χασάν.

O Γερμανός διαιτητής Ντάνιελ Ζίμπερτ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κορόνα, Ουρίμπε, Μαναφά, Φορτούνη.

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν, Μαναφά, Πέπε, Εμπεμπά, Ζαϊντού, Ουριμπέ, Σέρτζιο Ολιβέιρα (89’ Μπαρό), Φάμπιο Βιεϊρά (60’ Νακατζίμα), Κορόνα (69’ Εβανίλσον), Οτάβιο (69’ Γκρούγιτς), Μαρεγκά.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέντο, Σισέ, Χολέμπας (70’ Βινάγκρε), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (84’ Πέπε), Μασούρας (53’ Φορτούνης), Βαλμπουενά (84΄Χασάν), Ραντζέλοβιτς (70’ Μπρούμα), Ελ Αραμπί.

***Το παιχνίδι στο Ντραγκάο παρακολούθησαν 3.750 φίλαθλοι. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter