Champions League: Κυρίαρχος η «Κυρία» – Η Γιουβέντους έδειξε τη δύναμή της στην Μπάρτσα

Champions League: Κυρίαρχος η «Κυρία» – Η Γιουβέντους έδειξε τη δύναμή της στην Μπάρτσα

Η Γιουβέντους έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Μπαρτσελόνα, νίκησε 3-0 στο Τορίνο στον πρώτο προημιτελικό και έδειξε ότι είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League.

Ήταν αήττητη για 21 ευρωπαϊκά ματς στην έδρα της, οπότε ήταν δεδομένο πως η Μπαρτσελόνα θα είχε δύσκολο έργο. Η Γιούβε όμως πέτυχε κάτι παραπάνω από μια νίκη, για να παραφράσουμε και το γνωστό μότο των Καταλανών, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν αστειεύεται. 

Η «Μεγάλη Κυρία» έδειξε από την αρχή τα δόντια της, με την κεφαλιά του Ιγουαΐν να σταματά πάνω στον Τερ Στέγκεν και στο 7′ ο Ντιμπάλα άνοιξε το σκορ. Πήρε τη μπάλα από τον Κουαδράδο και μέσα σε ελάχιστο χώρο γύρισε το κορμί του και πλάσαρε στην αριστερή γωνία. Ήταν το πιο γρήγορο γκολ που έχει δεχθεί φέτος η Μπάρτσα. Η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι διαφορετική αν ο Μπουφόν δεν έδειχνε την κλάση του στο τετ-α-τετ του Ινιέστα στο 21′. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ντιμπάλα χτύπησε ξανά με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, μετά από γύρισμα του Μάντζουκιτς. Ψυχωμένη και με την ψυχολογία στα ουράνια, η Γιούβε κυριάρχησε σε όλο το πρώτο μέρος.

Ο Λουίς Ενρίκε έβαλε τον Αντρέ Γκόμες αντί του Ματιέ ψάχνοντας αντίδραση και στο 46′ ο Μέσι έχασε μεγάλη ευκαιρία από το ύψος της περιοχής. Ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε στο 53′ το σουτ του Ιγουαΐν και στο επόμενο λεπτό ο Αργεντινός προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 3-0.

 Ό,τι δεν έκανε ο «Πιπίτα», έγινε από τον Κιελίνι με δυνατή κεφαλιά στο 55′. Η Γιουβέντους είχε πλέον ένα πολύ καλό προβάδισμα, το οποίο έπρεπε να διαχειριστεί. Άψογα οργανωμένη στην άμυνα κράτησε το μηδέν παθητικό και πηγαίνει στη ρεβάνς με ξεκάθαρο προβάδισμα.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κιελίνι, Πιάνιτς (89′ Mπαρτσάλι), Κεντίρα, Κουαδράδο, 73′ Λέμινα) Ιγουαΐν, Άλεξ Σάντρο, Μάντζουκιτς, Μπονούτσι, Ντιμπάλα (Ρινκόν 81′), Ντάνι Άλβες

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Λουίς Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ, Μασεράνο, Σέρχι Ρομπέρτο, Ουμτιτί, Ματιέ (46′ Ουμτιτί)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter