Champions League: Στον τελικό με ανατροπή η Λίβερπουλ (3-2 την Βιγιαρεάλ) – Κέρδος για τον Ολυμπιακό

Champions League: Στον τελικό με ανατροπή η Λίβερπουλ (3-2 την Βιγιαρεάλ) – Κέρδος για τον Ολυμπιακό

Η Λίβερπουλ πάτησε γκάζι στο β’ ημίχρονο, ανέτρεψε την Βιγιαρεάλ και τη νίκησε 3-2 (την είχε νικήσει 2-0 και στον πρώτο ημιτελικό) αν κι έχανε στο πρώτο μέρος με 2-0 και πήρε πανάξια το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League που θα διεξαχθεί στο Παρίσι (28/5) και περιμένει τον δεύτερο φιναλίστ που θα προκύψει από τη σημερινή ρεβάνς Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι (3-4 το πρώτο ματς) στο Μπερναμπέου (22.00).

Όμως τον αποκλεισμό της Βιγιαρεάλ, πανηγυρίζουν και στον Ολυμπιακό αφού, αν οι «ερυθρόλευκοι» κατακτήσουν το πρωτάθλημα, τότε θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη τη νέα σεζόν από τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, δηλαδή στις 10-20 Ιουλίου αντί του α’ προκριματικού στις 5-6/7, κερδίζοντας περίπου 15 μέρες περισσότερης ξεκούρασης. Τα νέα δεδομένα προέκυψαν μετά την απόφαση της UEFA να αποκλείσει τους ρωσικούς συλλόγους από όλα τα ευρωπαϊκά Κύπελλα της σεζόν 2022-23, κάτι που προκάλεσε ντόμινο αλλαγών στις συμμετοχές από τις οποίες ευνοείται και ο πρωταθλητής Ελλάδας.

Οσον αφορά στον συγκλονιστικό όπως εξελίχθηκε ημιτελικό του «Κεράμικα», η Βιγιαρεάλ αιφνιδίασε τη Λίβερπουλ και προηγήθηκε στο 3’ με γκολ του Ντιά 1-0 βάζοντας φωτιά στο γήπεδο. Οι Ισπανοί που ήταν εμφανώς καλύτεροι απέναντι στην κάκιστη στο χθεσινό πρώτο μέρος αγγλική ομάδα, κατάφεραν στο 41’ με κεφαλιά του Κοκλέν να κάνουν και το 2-0 και να ισοφαρίσουν έτσι το σκορ του πρώτου αγώνα στο «Ανφιλντ».

Στο β’ μέρος με την είσοδο του Ντίας η Λίβερπουλ ανέβηκε κατακόρυφα και πέτυχε τρία γκολ (62’ Φαμπίνιο, 67’ Ντίας, 75’ Μανέ) ενώ είχε και δύο δοκάρια με τους Αλεξάντερ-Αρνολντ και Ντίας. Στο 85’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Καπού και η Βιγιαρεάλ τελείωσε το ματς με 10 παίκτες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter