Champions League: Τέλος εποχής – Τι αλλάζει στη διοργάνωση από την επόμενη σεζόν

Champions League: Τέλος εποχής – Τι αλλάζει στη διοργάνωση από την επόμενη σεζόν

Ιστορική ήταν η χθεσινή βραδιά στο Champions League καθώς διεξήχθησαν για τελευταία φορά παιχνίδια για τη φάση των ομίλων.

Διαβάστε επίσης: Champions League: Πέρασε η Παρί, έξω η Νιούκαστλ, ιστορική νίκη για την Αντβέρπ – Όλα τα γκολ της βραδιάς (Video)

Από τη σεζόν 2024/25, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αλλάζει στυλ και τρόπο διεξαγωγής. Η γνωστή σε όλους φάση των ομίλων θα δώσει τη θέση της σε ένα ενιαίο σύστημα με 36 αντί 32 ομάδες.

Στην αρχή της σεζόν θα διεξάγεται κλήρωση για τις αναμετρήσεις κάθε μίας από τις 36 συμμετέχουσες ομάδες. Από την κλήρωση θα προκύπτουν τα 8 ματς που θα παίζει κάθε ομάδα (4 εντός και 4 εκτός).

Στο τέλος της πρώτης φάσης, οι οκτώ πρώτες ομάδες θα παίρνουν απευθείας την πρόκριση για τη φάση των «16». Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 9η έως την 24η θέση θα παίξουν μπαράζ για τα 8 εναπομείναντα εισιτήρια.

Όσο για τις ομάδες που θα καταλάβουν τις υπόλοιπες θέσεις, θα ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή τους παρουσία. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, δεν θα υπάρχει «υποβιβασμός» στο Europa League.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter