Champions League: Τιτανομαχία απόψε στο Παρίσι, Λίβερπουλ -Ρεάλ Μαδρίτης

Champions League: Τιτανομαχία απόψε στο Παρίσι, Λίβερπουλ -Ρεάλ Μαδρίτης

Το μεγαλύτερο και πιο αστραφτερό παιχνίδι της σεζόν σε επίπεδο συλλόγων, το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή, ο τελικός του Champions League, διεξάγεται σήμερα (28/5, 22:00) στο «Παρκ ντε Πρενς» των Παρισίων, με τις ιδανικές για την περίσταση -κατά πολλούς- αντιπάλους. Την Λίβερπουλ και την Ρεάλ Μαδρίτης να μάχονται για την κορυφή της Ευρώπης. Σε ένα ματς στο οποίο οι δυο φιναλίστ θα παρατάξουν… 19 τρόπαια Πρωταθλητριών/ Τσαμπιονς Λιγκ, συνολικά! Τα 13 των Μαδριλένων και τα 6 των Reds. Πρόκειται ουσιαστικά για μια επανάληψη του τελικού του 2018 στο Κίεβο, όπου είχαν νικήσει οι Ισπανοί.

Οι δύο ομάδες έχουν λάβει από 20 χιλιάδες εισιτήρια όμως η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ θα είναι περισσότεροι και μέσα στο γήπεδο καθώς υπολογίζεται ότι περισσότεροι απο 80.000 Αγγλοι έχουν φθάσει ήδη στη Γαλλική πρωτεύουσα και όσοι δεν μπουν στο γήπεδο θα παρακολουθήσουν τον τελικό σε γιγαντοοθόνες.

Η Λίβερπουλ στην φάση των «16» απέκλεισε την Ίντερ στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» με 2-0 και παρά την ήττα με 1-0 στο «Άνφιλντ» (μοναδική εντός έδρας ήττα στην σεζόν αλλά και μοναδική στο Champions League) προκρίθηκε στα προημιτελικά για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια. Εκεί ξεπέρασε με 3-1 την Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» (3-3 στο “Ανφιλντ”). Στον ημιτελικό απέκλεισε την κάτοχο του περσινού Europa League, Βιγιαρεάλ. Η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-0 στο «Άνφιλντ» και 3-2 στην Ισπανία.

Από την πλευρά της η Ρεάλ απέκλεισε στους “16” την Παρί Σεν Ζερμέν. Ηττήθηκε στο Παρίσι με 1-0 αλλά νίκησε 3-1 στη ρεβάνς. Στους “8” απέκλεισε την Τσέλσι. Νίκησε στο Λονδίνο 3-1 κι έχασε 3-2 στο Μπερναμπέου.

Στον ημιτελικό έχασε 4-3 στο Μάντσεστερ από την Σίτι και στη ρεβάνς με δύο τέρματα του Ροντρίγκο στις καθυστερήσεις έστειλε το ματς στην παράταση όπου με 3-1 πήρε την πρόκριση.

Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης θα γίνουν οι πρώτες ομάδες που βρίσκονται σε τελικό για τρίτη φορά με τις δύο προηγούμενες να βρίσκουν νικήτρια από μία φορά την κάθε ομάδα.

Το 1981 στο Παρίσι η Λίβερπουλ επικράτησε με 1-0 και το 2018 η «Βασίλισσα» πήρε την ρεβάνς επικρατώντας με 3-1 στο Κίεβο.

Αρωμα Ελλάδας

Ο αποψινός τελικός έχει και ελληνικό χρώμα καθώς στον πάγκο της Λίβερπουλ κάθεται ο Κώστας Τσιμίκας ο άνθρωπος που πριν 15 μέρες χάρισε το Κύπελλο Αγγλίας στους “Κόκκινους”. Αν η Λίβερπουλ κατακτήσει το τρόπαιο, ο Τσιμίκας θα γίνει ο πρώτος Ελληνας στην ιστορία που κατακτά το… “σγιο δισκοπότηρο”.
Διαιτητής του τελικού είναι ο 39χρονος Γάλλος Κλεμάν Τουρπέν

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Κεϊτά, Μανέ, Ντίας, Σαλάχ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Αλάμπα, Μιλιτάο, Καρβαχάλ, Μεντί, Κασεμίρο, Κρος, Μόντριτς, Βαλβέρδε, Βινίσιους, Μπενζεμά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter