Check Point: Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το πρώτο συνέδριο « The Cloud Security Conference»

Check Point: Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το πρώτο συνέδριο « The Cloud Security Conference»
Γιάννης Γκίκας, Γενικός Διευθυντής, Check Point Software και Κωνσταντίνα Κούκου, Cyber Security Specialist at Check Point Software Technologies

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το πρώτο στην Ελλάδα συνέδριο «The Cloud Security Conference» της Check Point Software.

Οι προσκεκλημένοι πελάτες, συνεργάτες και επαγγελματίες του χώρου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα στελέχη της Check Point Software και αρχιτέκτονες ασφαλείας σε μια ολοήμερη εμπειρία που περιλάμβανε κεντρικές ομιλίες, παρουσιάσεις και hands-on συνεδρίες με επίκεντρο το Cloud Security.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε περισσότερους από 300 επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι συζήτησαν τις τρέχουσες και αναδυόμενες απειλές και προκλήσεις για την ασφάλεια του Cloud, τις αρχές που καθοδηγούν τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας του Cloud το 2021 αλλά και σε επόμενο χρόνο, καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές για τον σχεδιασμό μιας ασφαλούς μετάβασης στο Cloud και τη βελτίωση της κατάστασης ασφαλείας αυτού.

Το Cloud Security Conference τίμησαν με την παρουσία τους εμπειρογνώμονες της Check Point Software παγκοσμίως, όπως ο Roy Feintuch, Cloud Chief Technologist, ο οποίος ανέλυσε τις κύριες τάσεις γύρω από το cloud και την ασφάλεια του, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η εμπορική στρατηγική και (να πούμε καλύτερα) η σειρά προϊόντων της εταιρείας τις καλύπτει.

Γιάννης Γκίκας, Γενικός Διευθυντής, Check Point Software και Κωνσταντίνα Κούκου, Cyber Security Specialist at Check Point Software Technologies

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Γιάννης Γκίκας, γενικός διευθυντής Ελλάδας, Κύπρου, Ρουμανίας και Βουλγαρίας της Check Point Software Technologies, δήλωσε σχετικά: «Καθώς οι εταιρείες μεταφέρουν όλο και περισσότερα δεδομένα και εφαρμογές στο cloud, οι επαγγελματίες IT εξακολουθούν να ανησυχούν για θέματα ασφάλειας, διακυβέρνησης και συμμόρφωσης, όταν το περιεχόμενό τους αποθηκεύεται σε αυτό. Ανησυχούν ότι οι ευαίσθητες επιχειρηματικές πληροφορίες και η πνευματική ιδιοκτησία μπορεί να εκτεθούν μέσω τυχαίων διαρροών ή λόγω ολοένα και πιο εξελιγμένων απειλών στον κυβερνοχώρο. Ένα κρίσιμο στοιχείο της ασφάλειας του cloud είναι η προστασία των δεδομένων και του επιχειρηματικού περιεχομένου, όπως οι παραγγελίες πελατών, τα έγγραφα μυστικού σχεδιασμού και τα οικονομικά αρχεία. Η αποτροπή διαρροών και κλοπής δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των πελατών και για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων που συμβάλλουν στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Επιπλέον, ο κ. Γκίκας μίλησε για το πλάνο επένδυσης που έχει ανακοινώσει η Check Point Software για την περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών ασφαλείας για συστήματα Cloud: «Στην Check Point Software για να καλύψουμε αυτή την ανάγκη, έχουμε προβεί σε μια σειρά εξαγορών που έχουν πλέον ενσωματωθεί σε ένα ισχυρό πακέτο: την πλατφόρμα CloudGuard, η οποία παρέχει αυτοματοποιημένη εγγενή ασφάλεια σε περιβάλλον πολλαπλών Cloud.
Επιπλέον, ανακοινώσαμε μια παγκόσμια πρωτοβουλία ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις στην κατηγορία της ασφάλειας cloud, ενώ στα μελλοντικά μας σχέδια περιλαμβάνεται η πρόσληψη εκατό προγραμματιστών που θα προστεθούν στο ήδη ισχυρό προσωπικό μας. Η Check Point Software είναι ο μόνος πάροχος ασφάλειας cloud που προσφέρει μια ενιαία πλατφόρμα που διασφαλίζει δίκτυα και εφαρμογές στις AWS, AZURE, ORACLE, Ali και Google.».

Στο συνέδριο επισημάνθηκε ακόμα ότι οι οργανισμοί έχουν σήμερα ισχυρά εργαλεία στη διάθεσή τους για την προστασία των συστημάτων Cloud , όπως οι έλεγχοι που αποτρέπουν τη διαρροή δεδομένων, οι πάροχοι θα πρέπει να διαθέτουν ενσωματωμένους ελέγχους που βοηθούν στην πρόληψη ζητημάτων όπως η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, η τυχαία διαρροή δεδομένων και η κλοπή δεδομένων, ο ισχυρός έλεγχος ταυτότητας, για τη διασφάλιση της σωστής πρόσβασης μέσω σταθερών ελέγχων κωδικών πρόσβασης και ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) και τέλος, η κρυπτογράφηση δεδομένων, που βοηθούν στην κρυπτογράφηση όλων των δεδομένων τόσο κατά τη διάρκεια που βρίσκονται αποθηκευμένα όσο και κατά τη μεταφορά τους.

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter