CNBC: Έρχεται και στην Ελλάδα, σύστημα προστασίας από τα drone στα αεροδρόμια

CNBC: Έρχεται και στην Ελλάδα, σύστημα προστασίας από τα drone στα αεροδρόμια

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής drones, DJI ανακοίνωσε ότι θα εγκαταστήσει σε 32 ευρωπαϊκά αεροδρόμια, ανάμεσα σε αυτά και τα ελληνικά, σύστημα προστασίας no-fly-zone για drones στα αεροδρόμια τους.

Η απόφαση της DJI έρχεται λίγους μήνες μετά τα περιστατικά στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, που αναγκάστηκε να προχωρήσει σε τριήμερη διακοπή πτήσεων τον Δεκέμβριο, καθώς εντοπίσθηκαν drones κοντά στην περιοχή. Αυτό οδήγησε σε ακύρωση ή εκτροπή 1.000 πτήσεων, με την αεροπορική εταιρεία ΕasyJet να καταγράφει απώλεια σχεδόν 20 εκατ. δολαρίων.

Η DJI θα εφαρμόσει το σύστημα Geospatial Environment Online (GEO) 2.0 σε 19 νέες χώρες, ενώ σε 13 είναι ήδη εγκατεστημένο το σύστημα. Το GEO 2.0 θα δημιουργήσει λεπτομερείς τρισδιάστατες ζώνες ασφαλείας γύρω από τους διαδρόμους του αεροδρομίου. Τα drones που χρησιμοποιούν το λογισμικό DJI θα έχουν ενσωματωμένες ζώνες ασφαλείας στα συστήματα πλοήγησης τους και έτσι δεν θα μπορούν να παραβιάζουν τις περιοχές αυτές. 

Οι αυστηρότεροι έλεγχοι θα εφαρμοστούν σε μια περιοχή 0,75 μιλίων γύρω από διάδρομους των αεροδρομίων.

Η Εσθονία, η Κροατία και η Ελλάδα συγκαταλέγονται μεταξύ των νέων χωρών που θα προστεθούν στο σύστημα, το οποίο ήδη εφαρμόζεται σε Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter