CNN: Βαριές οι απώλειες του ουκρανικού στρατού στην πρώτη αντεπίθεση κατά της Ρωσίας

CNN: Βαριές οι απώλειες του ουκρανικού στρατού στην πρώτη αντεπίθεση κατά της Ρωσίας

Ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε την την Πέμπτη την αντεπίθεσή του κατά των ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC News επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο και στρατιώτη κοντά στη γραμμή του μετώπου.

Παράλληλα, δύο ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο CNN υποστήριξαν με τη σειρά τους ότι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν απώλειες σε βαρύ εξοπλισμό και στρατιώτες καθώς συνάντησαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αντίσταση από τις ρωσικές δυνάμεις στην πρώτη τους απόπειρα να σπάσουν τις ρωσικές γραμμές στα ανατολικά της χώρας.

Αυτή η νέα φάση του πολέμου έρχεται τη στιγμή που η Ουκρανία αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις από την μεγάλη καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος Καχόβκα, στην περιοχή.

Η ουκρανική κυβέρνηση έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι δεν θα υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη των επιχειρήσεων. Οι πηγές που επικαλείται το NBC μίλησαν ανώνυμα ενώ εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ρώσοι αξιωματούχοι και μπλόγκερ που ασχολούνται με στρατιωτικά θέματα σήμαιναν συναγερμό εδώ και ημέρες, εξηγώντας ότι έχουν ενταθεί αιφνιδίως οι επιθέσεις στην Ζαπορίζια. Η Μόσχα ανέφερε την Δευτέρα ότι υπήρξε μια προσπάθεια διάσπασης των γραμμών της στα νοτιοανατολικά αλλά η άμυνά της άντεξε. Ουκρανοί αξιωματούχοι διέψευσαν τον ισχυρισμό, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι ψεύδεται και επιμένοντας ότι η αντεπίθεση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού υποστήριξε την ίδια στιγμή ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση στην περιοχή της Ζαπορίζια.

«Σήμερα στη 1:30 τα ξημερώματα, στη ζώνη της Ζαπορίζια, ο εχθρός επιχείρησε να διασπάσει την άμυνά μας με (…) έως 1.500 άνδρες και 150 θωρακισμένα οχήματα» ανέφερε ο Σοϊγκού. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, «ο εχθρός υπέστη βαριές απώλειες».

«Οι εχθρικές δυνάμεις που εκπαιδεύτηκαν ειδικά για να υλοποιήσουν αυτήν τη διείσδυση δεν πέτυχαν τον στόχο τους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα πάντα με τον Σοϊγκού, «έπειτα από δίωρη μάχη, ο εχθρός έχασε 30 άρματα, 11 οχήματα μάχης πεζικούς και έως 350 άνδρες».

Πηγή: NBC, CNN

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter