CNN: «Βλέπει» ρωσικό δάκτυλο πίσω από κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες αμερικανικών αεροδρομίων

CNN: «Βλέπει» ρωσικό δάκτυλο πίσω από κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες αμερικανικών αεροδρομίων

Για κυβερνοεπιθέσεις σε σελίδες αμερικανικών αεροδρομίων κάνει λόγο το CNN, αναφερόμενο σε 14 ιστότοπους που δέχθηκαν επίθεση περιλαμβάνεται και «δείχνοντας» ρώσους χάκερς ως υπεύθυνους.

Ειδικότερα, στους 14 ιστότοπους που δέχθηκαν επίθεση περιλαμβάνεται και αυτός του διεθνούς αεροδρομίου Hartsfield-Jackson της Ατλάντα, ενώ αναφορές γίνονται για τα αεροδρόμια του Λος Αντζελες, της Νέας Υόρκης, του Σικάγο και του Ντε Μόινς (Αϊόβα).

Δεν έχουν αναφερθεί επιπτώσεις στα αεροπορικά ταξίδια όπως μεταδίδει το CNN, γεγονός που υποδηλώνει ότι πλήττονται οι πολίτες που αναζητούν ταξιδιωτικές πληροφορίες. «Το παρακολουθούμε και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για διακοπή των πτήσεων», δήλωσε τη Δευτέρα η Κίρστεν Τοντ, επικεφαλής του προσωπικού της αμερικανικής Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA), σε συνέδριο ασφαλείας στο Sea Island της Τζόρτζια.

Το προηγούμενο διάστημα ομάδα χάκερ που είναι γνωστή ως Killnet ανέφερε ως στόχους πολλά αεροδρόμια των ΗΠΑ. Ενίσχυσε τη δραστηριότητά της για να στοχεύσει οργανισμούς σε χώρες του ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Οι οργανωμένοι χάκερ υποστηρίζουν τη Ρωσία, ωστόσο οι δεσμοί με τη Ρωσία είναι άγνωστοι.

Η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη την περασμένη εβδομάδα για την απενεργοποίηση των ιστότοπων της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η Killnet κατηγορείται για τη σύντομη διακοπή λειτουργίας ενός ιστότοπου του αμερικανικού Κογκρέσουτον Ιούλιο και για κυβερνοεπιθέσεις σε οργανισμούς στη Λιθουανία, αφού η χώρα μπλόκαρε την αποστολή αγαθών προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ τον Ιούνιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter