Conference League: «Έπεσε» μαχόμενος ο Παναθηναϊκός, 1-1 με τη Σλάβια Πράγας στη Λεωφόρο

Conference League: «Έπεσε» μαχόμενος ο Παναθηναϊκός, 1-1 με τη Σλάβια Πράγας στη Λεωφόρο

Εκτός συνέχειας του Conference League ο άτυχος Παναθηναϊκός, που δεν κατάφερε να ανατρέψει την ήττα στην Τσεχία, αν και προηγήθηκε στο σκορ, μένοντας από δυνάμεις στο τέλος (1-1). Έβαλε ένα (58′), έχασε αλλά δύο ο Σπόραρ για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς στο πρώτο μέρος. Ισοφάρισε για τη Σλάβια ο Γιουρέτσκα στις καθυστερήσεις, από λάθος του Καμπετσή. Δικαιολογημένα παράπονα από τους «πράσινους» για τη διαιτησία του Μπάνκς.

Με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του και την “αύρα” της γεμάτης Λεωφόρου των 16.000 οπαδών, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς μην έχοντας να χάσει τίποτα. Ο στόχος του γρήγορου γκολ που θα έδινε άλλη διάσταση στο παιχνίδι δεν επιτεύχθηκε, αν και οι πράσινοι έχασαν φοβερές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να προηγηθούν.

Μεγαλύτερη στιγμή το δοκάρι του Σπόραρ στο 2ο λεπτό από τη μικρή περιοχή μετά το γύρισμα του Βαγιαννίδη. Ο Σλοβένος φορ ήταν εκείνος που έφτασε ξανά μια ανάσα από το γκολ, αλλά δεν εκμεταλλευτηκε την κάθετη πάσα του Κωτσιρα, χάνοντας τετ α τετ, σε μια φάση όπου ο αμυντικός τραβάει καθαρά τον φορ του τριφυλλιού (30′).

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε ξεκάθαρη υπεροχή στο πρώτο μέρος, την οποία δεν μετουσίωσε σε γκολ παρά τις μεγάλες ευκαιρίες του Σπόραρ και του Αϊτόρ. Πλην της αστοχίας, οι «πράσινοι» δικαίως φωνάζουν για φάσεις όπως του Σπόραρ αλλά και το… γκρέμισμα του Σένκεφελντ εντός περιοχής στο 42′ με τον διαιτητή να μην καταλογίζει παράβαση.

Αγωνιστικά, το ίδιο μοτίβο διατηρήθηκε και στο δεύτερο μέρος. Με τον Παναθηναϊκό να πιέζει ψάχνοντας γκολ και τη Σλάβια ποντάροντας στις αντεπιθέσεις, έχοντας ως προίκα το υπέρ της 2-0 από την Πράγα. Αυτό που άλλαξε ήταν η τύχη του Σπόραρ ο οποίος στην τρίτη και φαρμακερή ευκαιρία του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από συνεργασία με Χουάνκαρ – Αιτόρ και σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. (1-0, 58′).

Η μισή δουλειά έγινε για τους «πράσινους», ωστόσο η κούραση έκανε την εμφάνιση της στη συνέχεια. Η Σλάβια κατάφερε στα επόμενα λεπτά να ισορροπήσει το παιχνίδι δημιουργώντας ρήγματα στην οπισθογραμμη των παικτών του Γιοβάνοβιτς.

Ο κουρασμένος μετά το 60o λεπτό Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση, με τους Τσέχους να σφραγίζουν την ευρωπαϊκή συνέχειά τους με το γκολ του Γιουρέτσκα στις καθυστερησεις, έπειτα από λάθος γύρισμα του Καμπετσή.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ (55′ Κουρμπέλης), Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Χουανκαρ, Αλεξανδρόπουλος (77′ Καμπετσής), Πέρεθ, Τσέριν, Βαγιαννίδης (77′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (88′ Καρλίτος), Σπόραρ

Σλάβια Πράγας (Τρπισόφσκι): Μαντούς, Χόλες, Οούσου, Τιλ, Ολαγίνκα, Ντόρλει, Ντούντερα, Σράνζ, Τραορέ, Καχαράμπα, Λινγκρ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter