Conference League: Η Τσέλσι το τρόπαιο με ανατροπή, 4-1 τη Μπέτις

Conference League: Η Τσέλσι το τρόπαιο με ανατροπή, 4-1 τη Μπέτις
(AP Photo/Petr David Josek)

Η Τσέλσι νίκησε 4-1 με ανατροπή την Μπέτις στο «Βρότσλαβ Στάντιουμ» της Πολωνίας και κατέκτησε το φετινό Conference League. Παράλληλα έγινε η 4η κατά σειρά ομάδα που σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο, μετά τις Γουέστ Χαμ, Ρόμα και Ολυμπιακό που το κατέκτησε πέρσι. Με την επιτυχία της αυτή η Τσέλσι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που έχει στη συλλογή της και τα πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια (Champions League, κύπελλο UEFA, Europa League, κύπελλο Κυπελλούχων και Σούπερ Καπ).

Η Μπέτις μπήκε πιο καλά στον τελικό και με ασφυκτικό πρέσινγκ κατάφερε στο 9′ να ανοίξει το σκορ. Ο Φορνάλς έκλεψε τη μπάλα που έφτασε στον Ισκο. Αυτός την γύρισε στον αμαρκάριστο Ελζαλζουλί που με διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-0.

Η Τσέλσι έδειχνε πελαγωμένη και στο 13′ ο Γιόργκενσεν έσωσε το 2-0 με καταπληκτική απόκρουση σε βολίδα του Μπαρτρά. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Σεβιγιάνους με τον Καρντόσο στο 21′. Η Τσελσι πίεσε μετά το 35′ αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την ισπανική εστία.

Στο 2ο ημίχρονο η Τσέλσι ήταν εκείνη που πίεσε για την ισοφάριση, με τους Ισπανούς να ψάχνουν ένα δεύτερο γκολ στις αντεπιθέσεις. Στο 65′ η ομάδα του Μαρέσκα κατάφερε να φθάσει στην ισοφάριση. Ο Πάλμερ ελίχθηκε από δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Φερνάντες με κεφαλιά έκανε το 1-1. Και πέντε λεπτά αργότερα, πάλι μετά από έξοχη προσπάθεια και σέντρα του Πάλμερ ο Τζάκσον με το στήθος βρήκε τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για την ολική ανατροπή της Τσέλσι (2-1). Η Μπέτις κατέρρευσε και στο 83′ η Τσέλσι σφράγισε τη νίκη με ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Σάντσο (3-1) , ενω στο 91′ ο Καϊσέδο με δυνατό σουτ από πάσα του Φερνάντες διαμόρφωσε το τελικό κι εμφατικό 4-1.

Διαιτητής: Ιρ. Πελίτο (Βοσνία)

Κίτρινες: Μπαντιασίλ, Πάλμερ, Σάντσο, Αντονι, Περό.

ΜΠΕΤΙΣ: Άντριαν, Σαμπαλί, Μπαρτρά, Νάταν, Ροντρίγκεθ (46′ Περό), Φορνάλς (85′ Αλτιμίρα), Ίσκο, Καρντόσο (71′ Λο Σέλσο), Άντονι, Μπακαμπού (71′ Ρουϊμβάλ), Εζαλζουλί (53′ Ροντρίγκες).

ΤΣΕΛΣΙ: Γιόργκενσεν, Γκούστο (46′ Τζέιμς), Τσάλομπα, Μπαντιασίλ (61′ Κόλγουιλ), Κουκουρέγια, Καϊσέδο,Φερνάντες, Νέτο (61′ Σάντσο), Πάλμερ (87′ Γκούγιου), Μαντουέκε, Τζάκσον (81′ Ντιούσμπουρι-Χολ).

Ετικέτες

Documento Newsletter