Conference League: Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού, Φενέρμπαχτσε

Conference League: Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού, Φενέρμπαχτσε
AP Photo/Lefteris Pitarakis

Τη δευτεραθλήτρια και Κυπελλούχο Τουρκίας Φενέρμπαχτσε θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά του Conference League. Η Φενέρ έφτασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης ξεκινώντας από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της αποκλείοντας την Ζίμπρου από τη Μολδαβία με δύο νίκες (5-0, 0-4) και στην συνέχεια τη Μάριμπορ από τη Σλοβενία επίσης με δύο νίκες (3-1, 0-3) και την ολλανδική Τβέντε στα πλέι οφ (5-1, 0-1) για να μπει στους ομίλους. Στη φάση των ομίλων ήταν πρώτη με τέσσερις νίκες και δύο ήττες. Έχασε από τη Νόρτζελαντ (6-1) και τη Λουντογκόρετς (2-0) εκτός έδρας, ενώ κέρδισε μέσα τους Δανούς και τους Βούλγαρους (3-1) και έκανε δύο νίκες επί της Σπάρτακ Τρνάβα (4-0, 1-2).

Στο τουρκικό πρωτάθλημα είναι στη δεύτερη θέση με 76 βαθμούς, στο -2 από την πρωτοπόρο Γαλατάσαραϊ. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ισμαήλ Καρτάλ, 62 ετών.

Η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της Φενέρ υπολογίζεται στα 201 εκατ. ευρώ από το transfermarkt, ενώ του Ολυμπιακού είναι στα 110 εκατ. ευρώ. Τερματοφύλακας είναι ο Ντόμινικ Λιβάκοβιτς, βασικός της Εθνικής Κροατίας, τον οποίο απέκτησε για 6,6 εκατ. ευρώ από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Στην άμυνα ξεχωρίζουν ο 37χρονος Ιταλός Λεονάρντο Μπονούτσι και ο Τσαγκλάρ Σογιουντσού που αποκτήθηκε δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Βόσνιος Ράντε Κρούνιτς, δανεικός από τη Μίλαν, μαζί με τον Πολωνό Σεμπάστιαν Σιμάνσκι και τον Βραζιλιάνο Φρεντ ξεχωρίζουν στη μεσαία γραμμή, ενώ μεσοεπιθετικά υπάρχουν ο Σέρβος Ντούσαν Τάντιτς και οι Τούρκοι διεθνείς Τσενγκίζ Ουντέρ και Ιρφάν Καχβετσί. Επιθετικοί της ομάδας είναι ο 38χρονος Βόσνιος Έντιν Τζέκο και ο Βέλγος Μισί Μπατσουαγί.

Φενέρ και Ολυμπιακός είχαν τεθεί αντιμέτωποι στη φάση των ομίλων του Europa League το 2021/22, με τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν δύο νίκες, 0-3 στην Πόλη με Τικίνιο (6’) και Μασούρα (62’, 68’) και 1-0 στο Φάληρο με Τικίνιο (89’).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter