Cooler: Το διάλειμμα δροσιάς που χρειάζεται το laptop σου στις ατέλειωτες ώρες του work from home

Cooler: Το διάλειμμα δροσιάς που χρειάζεται το laptop σου στις ατέλειωτες ώρες του work from home

Tο laptop αποτελεί τον πιστό σου συνεργάτη τους τελευταίους μήνες. «Ξυπνά» σχεδόν την ίδια ώρα μαζί σου και παραμένει ετοιμοπόλεμο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, έχοντας να ανταποκριθεί σε έναν «στόλο» από ανοιχτά αρχεία PowerPoint και Excel, emails, Zoom calls και όλα αυτά με το Spotify να παίζει στο background. Λογικό λοιπόν είναι κάπου-κάπου να ζορίζεται κι αυτό. Τι θα ‘λεγες να το δρόσιζες λίγο με τη βοήθεια ενός cooler;

Όχι μόνο για το καλοκαίρι

Πολλοί έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι τα laptop coolers ή οι βάσεις για laptops, όπως θα τα δεις να αναφέρονται, αποτελούν… καλοκαιρινή προσθήκη. Μέγα λάθος. Το laptop σου αναπτύσσει θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 80 βαθμούς Κελσίου ανεξαρτήτως εποχής. Από τη στιγμή που το «ζορίζεις» τρέχοντας απαιτητικά παιχνίδια και προγράμματα ή έχοντας ανοιχτό ό,τι πρόγραμμα υπάρχει στον σκληρό, είναι λογικό αυτό να εργάζεται σκληρότερα ώστε να ανταποκριθεί, ανεβάζοντας έτσι θερμοκρασία. Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ως επί το πλείστον τους καλοκαιρινούς μήνες έρχονται να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν να επενδύσεις σε ένα cooler. Αρχικά, θα δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό κενό μεταξύ της βάσης του υπολογιστή και της επιφάνειας στην οποία βρίσκεται αυτός, επιτρέποντας την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξαγωγή του θερμού αέρα. Η δε ρυθμιζόμενη κλίση θα σου επιτρέψει να βρεις τη γωνία που σε βολεύει περισσότερο, μεγιστοποιώντας έτσι την άνεση και την παραγωγικότητά σου. Από εκεί και πέρα, οι ενσωματωμένοι ανεμιστήρες του cooler τους οποίους μπορείς κάλλιστα να ενεργοποιείς όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, θα αναλάβουν να ρίξουν τη θερμοκρασία του laptop, επιτρέποντάς του να λειτουργεί ομαλότερα, μακριά από θερμοκρασίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν φθορά στα συστήματά του.

Τα cooler που ξεχωρίζουμε

«Ψήθηκες» για αγορά cooler προκειμένου να μην… ψηθεί το laptop σου; Τέλεια! Τι λύσεις υπάρχουν στην αγορά και ποια είναι η κατάλληλη για ‘σένα; Πάμε να τους ρίξουμε μια ματιά…

Turbo-X NC 141

Προσιτή και αξιόπιστη, η βάση Turbo-X NC 141 είναι ιδανική για όλα τα laptops με διαγώνιο οθόνης έως και 15,6 ίντσες. Διαθέτει μεταλλικό πλέγμα για μεγαλύτερη αντοχή και περιστρεφόμενα ποδαράκια για να ρυθμίζεις την κλίση της ενώ χάρη στη στιβαρή της κατασκευή, εξασφαλίζει την απαραίτητη σταθερότητα. Ο δε ανεμιστήρας της είναι αθόρυβος, προκειμένου να διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα τη θερμοκρασία του laptop χωρίς παράλληλα να σου… παίρνει τα αυτιά.

Turbo-X NC 154

Για ‘σένα που ζορίζεις αρκετά συχνά το laptop σου, το cooler Turbo-X NC 154 είναι ό,τι πρέπει. Διαθέτει τέσσερα (ναι, καλά διάβασες) ανεμιστηράκια, γεγονός που του επιτρέπει να ψύχει ομοιόμορφα ολόκληρη την επιφάνεια της βάσης του φορητού σου, ρίχνοντας έτσι ταχύτερα τη θερμοκρασία του και ψύχοντάς το αποτελεσματικότερα. Παρά τους τέσσερις ανεμιστήρες, το NC 154 είναι απίστευτα αθόρυβο, με το μεταλλικό του πλέγμα να του προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη στιβαρότητα. Είναι κατάλληλο για συστήματα με οθόνη έως και 15,6 ίντσες.

Turbo-X NC RGB

Βγάλε τον gamer που κρύβεις μέσα σου με το cooler Turbo-X NC RGB! Σε μαύρο χρώμα για να ταιριάζει με το gaming laptop σου, διαθέτει φωτισμό RGB που κλέβει την παράσταση και μαγνητίζει τα βλέμματα. Το cooler έρχεται με τέσσερις αθόρυβους ανεμιστήρες που ψύχουν ολόκληρη την επιφάνεια της βάσης του υπολογιστή σου, μεταλλικό πλέγμα και ανθεκτικό πάνελ ώστε να αντέχει την καθημερινή χρήση σε υψηλές θερμοκρασίες. Ταιριάζει άψογα με κάθε laptop έως 17,3 ίντσες.

Turbo-X Βάση αλουμινίου

Μία premium επιλογή για εκείνους που δε βάζουν ό,τι κι ό,τι στο γραφείο τους, η βάση αλουμινίου Turbo-X θα σε κερδίσει χάρη στο προσεγμένο και μίνιμαλ design της. Αν και ιδιαίτερα ελαφριά, είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο πάχους 4 χιλ. που της επιτρέπει να υποστηρίξει συστήματα βάρους έως 5 κιλά. Ο σχεδιασμός της μάλιστα είναι τέτοιος που εξασφαλίζει βέλτιστη ροή αέρα ενώ την ίδια στιγμή ο μηχανισμός περιστροφής των 360ο σε συνδυασμό με τα αντιολισθητικά pads, περνούν τη λειτουργικότητα σε άλλο επίπεδο.

Turbo-X NC 917

Κομψή, ανθεκτική και αθόρυβη. Έτσι περιγράφεται με τρεις λέξεις το Turbo-X NC 917, ένα cooler κατάλληλο για κάθε laptop έως 17,3 ίντσες. Διαθέτει κάλυμμα αλουμινίου που πλαισιώνει με τον καλύτερο τρόπο τους δύο αθόρυβους ανεμιστήρες (περιστρέφονται με ταχύτητα 1.200 στροφές/λεπτό). Χάρη στον αντιολισθητικό σχεδιασμό και τα τέσσερα επίπεδα κλίσης θα προσαρμόσεις τη λειτουργία του cooler στα μέτρα και τις απαιτήσεις σου, διασφαλίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή η θερμότητα θα αποβάλλεται από το σύστημά σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση μην ξεχάσεις…

Η αγορά cooler από μόνη της ωστόσο, ενδεχομένως να μην αρκεί για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του laptop σου σε χαμηλά επίπεδα. Φρόντισε λοιπόν να καθαρίζεις συστηματικά το σύστημα, τη βάση του αλλά και την επιφάνεια πάνω στην οποία βρίσκονται αμφότερα. Αν μάλιστα δε χρησιμοποιείς το σύστημά σου καλό είναι να το απενεργοποιείς ή να το αδρανοποιείς (βλ. sleep) προκειμένου να μη θερμαίνεται άσκοπα ενώ τέλος απόφυγε να το τοποθετείς κοντά σε πηγές θερμότητας όπως π.χ. καλοριφέρ αφού το μόνο που θα κάνουν είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter