COP26: Η Κίνα δεν εγκαταλείπει τον άνθρακα παρά τη συμφωνία με τις ΗΠΑ

COP26: Η Κίνα δεν εγκαταλείπει τον άνθρακα παρά τη συμφωνία με τις ΗΠΑ

Η Κίνα επιλέγει την ενεργειακή ασφάλεια έναντι της «πράσινης» μετάβασης, παρά την επίτευξη συμφωνίας τελευταίας στιγμής για την κλιματική σύγκλιση με τις ΗΠΑ.

Οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας φαίνεται ότι έπαιξε τον ρόλο της, εξωθώντας την Κίνα να επιλέξει την ενεργειακή ασφάλεια έναντι της αβέβαιης «πράσινης» μετάβασης. Ήδη ο ασιατικός γίγαντας πραγματοποιεί ασταμάτητα εξορύξεις φθηνού άνθρακα ώστε να «θρέψει» τις μεγάλες ανάγκες της οικονομίας.

Παρόλο που η Κίνα έχει δεσμευθεί να σταματήσει την αύξηση των εκπομπών το 2030, πλέον πιέζει και τις άλλες κυβερνήσεις να μην αναθεωρήσουν τα κλιματικά τους σχέδια στο τέλος του 2022. Αυτή η κίνηση αντιστρατεύεται τις σχετικές αποφάσεις της συνόδου για το κλίμα COP26 στη Γλασκόβη.

Οι τελευταίες εξελίξεις εμφανίζονται μετά την απροσδόκητη συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας. Όπου αποφάσισαν να εργαστούν από κοινού για την μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η συγκεκριμένη συμφωνία δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για την μείωση των εκπομπών του CO2, του μεθανίου και της παράνομης υλοτομίας. Οι δύο υπερδυνάμεις άφησαν προς ώρας τον γεωπολιτικό ανταγωνισμό τους στο όνομα του περιορισμού της κλιματικής καταστροφής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter