COSCO: Νέα 48ωρη απεργία των εργαζομένων

COSCO: Νέα 48ωρη απεργία των εργαζομένων

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η εταιρία δεν έχει προβεί σε ανάλογες κινήσεις.

Η απεργία πρόκειται να ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης 1ης Δεκεμβρίου, με απόφαση του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμα υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, όπως είχε δεσμευτεί η εργοδοσία, ύστερα από την πολυήμερη απεργία μετά τον θάνατο του εργάτη Δημήτρη Δαγκλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΝΕΔΕΠ, αναφέρει:

«Όλοι οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, από την ίδρυση του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, το 2014, καταθέτουμε προτάσεις για υπογραφή ΣΣΕ και ζητήματα που αφορούν τους όρους αμοιβής και εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, όλων των ειδικοτήτων και ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Για ζητήματα που αφορούν τη προστασία της ζωής και της ακεραιότητας των εργαζομένων νέων και παλιών γιατί είναι καθήκον μας να παλεύουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια.
Πλέον θρηνούμε ένα δικό μας συνάδελφο και εκατοντάδες συνάδελφοι υποφέρουν από προβλήματα υγείας, αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των λειψών μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας.

Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ ιδρύθηκε μέσα στην «φωτιά» του απεργιακό μας αγώνα το 2014, εδραιώθηκε μέσα από τη πάλη όλα αυτά τα χρόνια για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, για την ένταξη στα Βαρέα για όλους τους εργαζομένους, εδραιώθηκε μέσα από τις απεργιακές μάχες του 2018 και ισχυροποιήθηκε μέσα στην 7ήμερη απεργιακή μας μάχη για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, να μη συγκαληφθει το εργοδοτικό έγκλημα.

Αγκαλιάστηκε στη πράξη από τους συναδέλφους γιατί είναι γέννημα θρέμμα των ίδιων των εργαζομένων , γιατί αποφασίζουμε όλοι μαζί μέσα από Γενικές Συνελεύσεις για το πως θα προχωρήσουμε, θα διαμορφώσουμε τα αιτήματα μας, γιατί ακόμη και οι συνεδριάσεις των ΔΣ είναι πάντα ανοικτές για όλους τους εργαζόμενους.

Από το 2014, από την πλευρά των εργοδοτών αρνούνται να διαπραγματευτούν την υπογραφή ΣΣΕ με το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, με προτάσεις που έχουν εγκριθεί μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων, μέσα από ανοικτές συλλογικές διαδικασίες.

Το 2018, και μετά από συμφωνία των μεταξύ μας πλευρών, αναστείλαμε τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Την ίδια στιγμή και ενώ είμασταν σε διαπραγματεύσεις, η εργοδοσία προχώρησε στην ίδρυση του σωματείου ΣΕΕΔΠ για να υπονομεύσει τη διαδικασία και να μιλάει με τον εαυτό της. Το σωματείο ΣΕΕΔΠ, που ίδρυσαν όταν εμείς παλεύαμε στις πύλες του λιμανιού το 2018, είναι ένα «σωματείο» που συνεδριάζει μέσα στα γραφεία της DPORT, χωρίς καμιά μαζική διαδικασία. Οι πρόσφατες καταγγελίες από συναδέλφους, επιβεβαίωσαν ότι είναι ένα σωματείο πρωταγωνιστής στη νοθεία, παραβιάζοντας όλες τις διατάξεις περί διαδικασίας αρχαιρεσιών. «Ολοκλήρωσε» τις διαδικασίες νοθείας του, για να βαφτιστεί «αντιπροσωπευτικό Συνδικάτο», για να μπορεί η εργοδοσία ανενόχλητα να συνδιαλέγεται με τα δικά της παιδιά.

Η πρόταση για τη ΣΣΕ που έχουμε ήδη κοινοποιήσει είναι αποτέλεσμα μαζικής Γενικής Συνέλευσης, με την συμμετοχής εκατοντάδων συναδέλφων για το περιεχόμενο της καθώς κα την ομόφωνη έγκριση της.

Κάνουμε ταυτόχρονα καθαρό προς όλες τις κατευθύνσεις: Η υπογραφή ΣΣΕ που αξίζουμε και δικαιούμαστε θα κριθεί στις πύλες του λιμανιού, από τους αγώνες μας που έφεραν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. Καμιά δικαστική απόφαση, κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα της “COSCO” / PCT- DPORT, κανένας μηχανισμός της κυβέρνησης, κανένα συνδικάτο της “COSCO”-DPORT -ψευτοσυνδικαλιστές τσιράκια, δεν θα πτοήσει τον αγώνα μας για το δίκιο.

Συνάδελφοι, η απόλυτη ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην εργοδοσία που μας αντιμετωπίζει ως απλά αναλώσιμα, ως ένα νούμερο στον ισολογισμό τους. Ανήκει στη κυβέρνηση και τα γνωστά πολιτικά γραφεία που εμπλέκονται μαζί τους στον “Πειραϊκό δρόμο του μεταξιού”! Κάνουμε σαφές, όσο συνεχίζετε η αδιαλλαξία απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας, εμείς κλιμακώνουμε την αγωνιστική διεκδίκηση μας και δίνουμε αποφασιστικό και μαζικό ραντεβού στις πύλες του λιμανιού με 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη 1-2 Δεκεμβρίου 2021, ραντεβού στις 05:00 στο λιμάνι».

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter