«Covid – free» και η Γαύδος

«Covid – free» και η Γαύδος

«Covid- free» προορισμός μπορεί πλέον να αποκαλείται το νησί της Γαύδου, καθώς την Παρασκευή 12 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί έναντι του κορονοϊού, με την δεύτερη δόση του εμβολίου στους μόνιμους κάτοικους του νησιού.

«Η ελπίδα ξεκίνησε από τη Γαύδο και μακάρι σύντομα να απλωθεί σε όλες τις μεριές της Κρήτης και της χώρας, καθώς φαίνεται πως αποτελεί τον πιο ισχυρό δρόμο προς την κανονικότητα», ανέφερε στο neakriti.gr η δήμαρχος της Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη.

«Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του εμβολιασμού στους 60 μόνιμους κάτοικους του νησιού, που πλέον έχουν θωρακιστεί υγειονομικά απέναντι στον ιό. Η πρώτη δόση είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου και οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με τον σχεδιασμό», αναφέρει στο neakriti.gr η κα. Στεφανάκη.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς νωρίτερα μέσα στην ίδια ημέρα κατέφθασε το κλιμάκιο στο νησί με το πλοίο.

Η κα. Στεφανάκη τονίζει πως βλέπει με αισιοδοξία την τουριστική σεζόν που πλησιάζει, παρόλα αυτά σπεύδει να τονίσει πως δεν είναι ακόμη ώρα για κάλεσμα στο ευρύ κοινό, ενώ ξεκαθάρισε πως το «ότι εμβολιαστήκαμε δεν σημαίνει πως πλέον δεν τρέχει τίποτα και γυρίζουμε κατευθείαν στην κανονικότητα. Απαιτεί χρόνο, συνεχίζουμε να φοράμε μάσκες και να κρατάμε αποστάσεις όπως ορίζουν οι οδηγίες».

Πηγή: Νέα Κρήτη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter