Crash test τα Χριστούγεννα με SMS, έξοδο μέχρι τις 10 και απειλές για πιο αυστηρά μέτρα

Crash test τα Χριστούγεννα με SMS, έξοδο μέχρι τις 10 και απειλές για πιο αυστηρά μέτρα

Σίγουρα οι φετινές γιορτές δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που ζούσαμε όλα τα χρόνια. Χριστούγεννα με αυξημένους ελέγχους, ειδικά τα βράδια των ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, μηνύματα, μεσημεριανό ρεβεγιόν, έξοδο μέχρι τις 10 το βράδυ, και με απειλές από την κυβέρνηση για νέα αυστηρότερα μέτρα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. 

Το πλέγμα των μέτρων που θα ισχύσει αποκρυσταλλώθηκε και συνοψίζεται σε τρία «όχι» που ακούστηκαν από τον Νίκο Χαρδαλιά όχι κάλαντα, όχι μεγάλα τραπέζια και παρέες παραμονή κι ανήμερα τα Χριστούγεννα, όχι μετακινήσεις από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας.

Σαρωτικοί επίσης θα είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας καθώς τα μπλόκα θα είναι πολλά, με την ΕΛΑΣ να βρίσκονται επί ποδός διαρκώς και παντού. Έλεγχοι θα υπάρξουν και στα διόδια, ούτως ώστε να εντοπιστούν όσοι τυχόν επιχειρήσουν να μετακινηθούν προς την επαρχία. Υπενθυμίζεται ότι οι μετακινήσεις θα γίνονται με SMS στο 13033 (ή χειρόγραφη βεβαίωση) και αιτιολογία «6», δηλαδή τον κωδικό που αντιστοιχεί στη σωματική άσκηση.

«Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά. Δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν, δεν θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε, όπως τις άλλες χρονιές, γύρω από το γιορτινό τραπέζι» περιέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Όσον αφορά τις εκκλησίες «μπορούν να πάνε οι πιστοί μόνο Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα. Μόνο 25 άτομα στις εκκλησίες και 50 στους Μητροπολιτικούς ναούς» επανέλαβε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Και νέα μέτρα τη Πρωτοχρονιά;

Ωστόσο, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίαςδεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέα αυστηρότερα μέτρα την περίοδο της Πρωτοχρονιάς εάν τα Χριστούγεννα παρατηρηθεί κατάχρηση των κανόνων

Στον ίδιο τόνο κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λέγοντας πως «Αν κατά την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα παρατηρηθούν φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων, υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για τις αντίστοιχες μέρες της Πρωτοχρονιάς».

Από 7 Γενάρη βλέπουμε

Η περίοδος των  γιορτών θα είναι και εκείνη που θα κρίνει τα μετέπειτα βήματα της κυβέρνησης και το τι θα επακολουθήσει, αν δηλαδή θα υπάρξει από 7 Ιανουαρίου σταδιακή άρση του lockdown ή ακόμα πιο αυστηρά μέτρα. Ορισμένοι ειδικοί πάντως έχουν ήδη τοποθετηθεί λέγοντας πως είναι πρόωρο να μιλάμε για άρση του lockdown ενώ είναι πιθανό να μην ανοίξουν ούτε τα σχολεία μετά τις γιορτές. 

«Αν χρειαστεί θα πάρουμε περισσότερα μέτρα, όπως επέκταση του lockdown, γιατί έχουμε μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου και δεν παρατηρείται μόνο στην Αττική και στη Μακεδονία. Είναι νωρίς να πούμε αν θα ανοίξουμε στις 7 Ιανουαρίου δήλωσε χαρακτηριστικά την Τρίτη η  πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

«Καταλαβαίνω ότι είναι ο στόχος να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά με τις ενδείξεις που έχουμε ανά περιοχή στη χώρα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Θα βοηθούσε η αύξηση της τηλεργασίας» επισήμανε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter