Credit Suisse: Πρόταση – σωσίβιο από την UBS για εξαγορά έναντι 1 δισ. δολαρίων

Credit Suisse: Πρόταση – σωσίβιο από την UBS για εξαγορά έναντι 1 δισ. δολαρίων

Αγώνας δρόμου για τη διάσωση της Credit Suisse είναι σε εξέλιξη από τις ελβετικές αρχές, και το κρίσιμο ζητούμενο παραμένει αν θα εξευρεθεί μία λύση πριν από το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα, ώστε να αποτραπούν περαιτέρω κλυδωνισμοί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS Group AG, προσφέρθηκε να εξαγοράσει την Credit Suisse για έως και ένα δισεκατομμύριο δολάρια με την ελβετική κυβέρνηση να σχεδιάζει να αλλάξει τη νομοθεσία της χώρας για να παρακάμψει μια ψηφοφορία των μετόχων για τη συναλλαγή.

Nα σημειωθεί ότι η UBS πιέζεται από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε σήμερα την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές αύριο, Δευτέρα.

Μέλη της κυβέρνησης συνεδρίασαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών στη Βέρνη, αναφέρει η εφημερίδα 20 Minutes, για να συζητήσουν αυτό το θέμα που έχει κεφαλαιώδη σημασία για την ελβετική οικονομία.

Το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι στις διαπραγματεύσεις έχουν αναμιχθεί και οι αμερικανικές αρχές που συνεργάζονται με τις αντίστοιχες ελβετικές προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

Στις εξελίξεις εμπλέκεται και η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία ενημέρωσε τους διεθνείς εταίρους της και την μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας ότι θα στηρίξει την προταθείσα εξαγορά της Credit Suisse, όπως μετέδωσε σήμερα το βρετανικό δίκτυο Sky News.

Τι ζητά η UBS

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων, η UBS ζητά κυβερνητικές εγγυήσεις ύψους περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να προχωρήσει σε εξαγορά της Credit Suisse. Οι εγγυήσεις αυτές – το ύψος των οποίων θεωρείται ότι μπορεί να αλλάξει, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη – θα καλύψουν το κόστος της εκκαθάρισης τμημάτων της Credit Suisse και πιθανές δικαστικές δαπάνες, δήλωσαν δύο άτομα στο Reuters.

Ενώ οι ρυθμιστικές αρχές θέλουν μια λύση πριν ανοίξουν ξανά οι αγορές τη Δευτέρα, μια πηγή προειδοποίησε ότι οι συνομιλίες συναντούν σημαντικά εμπόδια και 10.000 θέσεις εργασίας μπορεί να χρειαστεί να περικοπούν εάν οι δύο τράπεζες συνδυαστούν.

Οι εγγυήσεις που αναζητά η UBS θα καλύπτουν το κόστος της εκκαθάρισης τμημάτων της Credit Suisse και πιθανές δικαστικές επιβαρύνσεις, ανέφεραν δύο άτομα στο Reuters.

 

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter