Creta Farms: Στρατηγικός επενδυτής χωρίς όνομα

Creta Farms: Στρατηγικός επενδυτής χωρίς όνομα

Το όνομα του «σοβαρού Έλληνα» επενδυτή, ο οποίος προτίθεται να τοποθετήσει στην Creta Farms μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ποσό έως και 15 εκατ. ευρώ θα αποκαλύψει σήμερα το μεσημέρι στις τράπεζες ο Κωνσταντίνος (Τάκης) Δομαζάκης, ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της εταιρείας, που λίγες εβδομάδες πριν εκδιώχθηκε από τη διοίκηση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας από τον αδελφό του Μάνο Δομαζάκι.

Ο Τάκης Δομαζάκης υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι έχει στην κατοχή του Επιστολή Προθέσεων (Letter of Intent) από τον εν λόγω επενδυτή. Ο τελευταίος μεταξύ των προϋποθέσεων που θέτει για να επενδύσει είναι η ανάληψη από πλευράς του Τάκη Δομαζάκη της θέσης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αλλά και την κεφαλαιοποίηση τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ τα οποία ισχυρίζεται ότι τοποθέτησε στην εταιρία ο εκδιωχθείς μεγαλομέτοχος.

Επίσης, ο Τ. Δομαζάκης είπε ότι έχει καταθέσει αίτημα διαχειριστικού ελέγχου στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, προκειμένου να εξακριβωθούν οι ατασθαλίες που έγιναν σε βάθος 15ετίας, ενώ τόνισε για ακόμη μία φορά πως περιμένει ότι το πόρισμα της PwC θα τον δικαιώσει και θα αποδείξει ότι έχει καταθέσει στην εταιρεία το επίμαχο ποσό των 11,6 εκατ. ευρώ στη διετία 2005-2006. Μάλιστα, καταφέρθηκε εναντίον της συγκεκριμένης ελεγκτικής εταιρείας για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του ελέγχου που είχε αναλάβει, ενώ ανέφερε επίσης ότι ο Μάνος Δομαζάκις απείλησε την Baker Tilly, ελεγκτική εταιρεία στην οποία ο Τάκης Δομαζάκης είχε αναθέσει να κάνει έλεγχο για τα 11,6 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ότι δάνεισε στην εταιρεία, τονίζοντας πως «αν δεν είναι δόλος, τότε είναι ανικανότητα» του αδελφού του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η εταιρεία.

Ανέφερε επιπλέον πως έχει καταθέσει ήδη δύο αγωγές, η μία κατά της ακυρότητας των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου και η δεύτερη κατά των μελών αυτού, με τις οποίες ζητά ως αποζημίωση αρκετά εκατομμύρια ευρώ, χωρίς όμως να προσδιορίσει το ύψος.

Σύμφωνα με τον Τάκη Δομαζάκη, ο οποίος δέχεται την τοποθέτηση CRO και CFO στην κρητική αλλαντοβιομηχανία από την πλευρά των τραπεζών, αυτή τη στιγμή η λειτουργία της εταιρείας βρίσκεται σε οριακό σημείο. Κι αυτό γιατί έχει μειωθεί η ρευστότητά της (περιορισμός του factoring, σφράγισμα επιταγών κ.ά.), και τα αποθέματα έτοιμων προϊόντων (από τους 1.350 τόνους στους 500 τόνους), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά την αγορά.

Να σημειωθεί ότι αύριο έχει οριστεί η εξ αναβολής γενική συνέλευση της εταιρείας στην έδρα της στο Ρέθυμνο και σύμφωνα με τον Τάκη Δομαζάκη στο πλευρό του, πέραν από τον επενδυτή, βρίσκονται και 50 μέτοχοι της εταιρείας με 600.000 μετοχές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter