Δ. Γιαννακόπουλος για το μέλλον του Παναθηναϊκού: «Η Πολιτεία να θωρακίσει το έργο στον Βοτανικό και ο κόσμος να συμβάλει με 20 εκατ ευρώ»

Δ. Γιαννακόπουλος για το μέλλον του Παναθηναϊκού: «Η Πολιτεία να θωρακίσει το έργο στον Βοτανικό και ο κόσμος να συμβάλει με 20 εκατ ευρώ»

«Η μόνη λύση είναι για τον Ενιαίο Παναθηναϊκό είναι ο Σύλλογος να είναι αυτάρκης. Είπα πρόσφατα ότι το μοντέλο ενός τρελού που βάζει λεφτά δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν θα συνεχιστεί. 

Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τις δυσκολίες της εποχής». Τα σχέδια του για έναν Ενιαίο Παναθηναϊκό, για την κατασκευή γηπέδου στον Βοτανικό, για το μέλλον του μπάσκετ και της ποδοσφαιρικής ομάδας, ανέλυσε πριν λίγη ώρα ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Γιαννακόπουλος δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του στον «αιώνιο» αντίπαλο των «πράσινων» τον Ολυμπιακό με αφορμή όσα έχουν γίνει στο μπάσκετ και άφησε αιχμές τόσο για τους αδελφούς Αγγελόπουλους όσο και για τον Β. Μαρινάκη χωρίς φυσικά να αναφέρει ονόματα.

Αναλυτικά ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ είπε:

Για τον Βοτανικό: «Για τη νέα εποχή χρειάζονται ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μόνος από τους μεγάλους που δεν έχει δικές του εγκαταστάσεις, ενώ έχει 30 στρέμματα στο κέντρο της Αθήνας. Ξέρετε πόσο κοστίζουν; Εδώ και καιρό προσπαθώ για να αποκαταστήσω την αδικία. Είχα αρχίσει την προσπάθεια με το Athens Alive και για μένα είναι η καλύτερη λύση. Παραμένει έτσι, απλώς θα καθυστερήσει. Είχαν βρεθεί ξένοι επενδυτές, αλλά η προσπάθεια αυτή ματαιώθηκε όταν δεχτήκαμε υπόγειο πόλεμο. Όταν κατάλαβα τι συμβαίνει, μετά από προτροπή του Τσίπρα άρχισα να εξετάζω το Βοτανικό. Ο Τσίπρας με έπεισε με το πάθος του ότι η Παναθηναϊκή Πολιτεία στο Βοτανικό είναι το ιδανικό. Μετά την προκήρυξη εκλογών, συναντήθηκε δύο φορές με τον Μητσοτάκη και εξασφάλισα τη δέσμευση του ότι θα γίνουν. Τώρα δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα κάνει κωλοτούμπα.

Σας ανακοινώνω ότι στη συνάντηση που είχα με τον Μπακογιάννη, συμφωνήσαμε να συστήσουμε ομάδα εργασίας που θα αναλάβει την προώθηση του έργου. Ότι προτείνει αυτή η επιτροπή θα το αξιοποιήσουμε. Τι περιμένουμε από τους αρμόδιους; Απαιτούμε η Παναθηναϊκή Πολιτεία στο Βοτανικό να μας δοθεί ότι ισχύει στο νόμο της Διπλής Ανάπλασης. Ως ιδιοκτήτες ή με χρήση γης για 99 χρόνια. Τίποτα άλλο δεν θα γίνει αποδεκτό.

Για πρώτη φορά από την ίδρυση του Συλλόγου είμαστε τόσο κοντά στη λύση του γηπεδικού. Δεσμεύομαι να κάνω τα αδύνατα δυνατά ώστε οι Παναθηναϊκοί να μπούμε στο δικό μας σπίτι. Η δημιουργία της Παναθηναϊκής Πολιτείας είναι η λύση για το μέλλον.

Για τη συμμετοχή του κόσμου και το «μοντέλο Μπαρτσελόνα» που επιθυμεί: «Ανεξάρτητα από το θέμα του γηπέδου, έχω τονίσει την ανάγκη ο Σύλλογος να λειτουργήσει σε άλλα πρότυπα. Στο μοντέλο της Μπαρτσελόνα. Μου φαίνεται αδιανόητο ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να εξαρτάται από έναν άνθρωπο, ακόμα και αν λέγεται Γιαννακόπουλος. Ο Παναθηναϊκός χωρίς την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου δεν θα επιβιώσει. Θα οδεύσει προς τον αφανισμό. Στο ποδόσφαιρο ο πρέσβης δεν υπάρχει πια. Στο μπάσκετ κατεβήκαμε σκαλοπάτι. Στον Ερασιτέχνη ήμασταν ανυπόληπτοι. Σας λέω την αλήθεια. Δεν κάνω κάλεσμα στον κόσμο, σημαίνω συναγερμό. Το 2012 να κρατήσω το μπάσκετ ψηλά. Μου ζητήθηκε να σώσω τον Ερασιτέχνη. Το έκανα. Μου ζητήθηκε να προσπαθήσω για το γήπεδο. Θα το κάνω. Μου ζητήθηκε να κάνω κάτι για το ποδόσφαιρο. Το προσπαθώ».

Για τα προαπαιτούμενα που θέλει για να συνεχίσει να ηγείται της προσπάθειας: «Περιμένω από την Πολιτεία να θωρακίσει νομικά το έργο στον Βοτανικό. Περιμένω από τον κόσμο και τους επιφανείς Παναθηναϊκούς να στηρίξουν τη λειτουργία του Συλλόγου. Περιμένω να συγκεντρωθούν 20 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τη λειτουργία του Συλλόγου. Αν γίνουν αυτά στον επόμενο χρόνο, θα ζητήσω από τον Αλαφούζο να μεταβιβάσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη. Αλλά χωρίς γήπεδο, δεν θα κάνω καμία κίνηση για την ΠΑΕ. Από την πλευρά μου, θα δωρίσω τις μετοχές της ΚΑΕ η αξία των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ. Αν για ακόμα μία φορά δεν υπάρχει ανταπόκριση, την 1η Ιουλίου του 2020 θα αναθέσω το μάνατζμεντ της ΚΑΕ σε δικό μου άνθρωπο και θα αποχωρήσω. Γράψτε το στην πέτρα, αυτό δεν αλλάζει. Δεν συνεχίζω μόνος μου, κουράστηκα. Κοιτάω δεξιά-αριστερά και δεν βλέπω κανέναν. Δεν πρέπει να είμαστε δέσμιοι μιας ομάδας στη ζωή μας. Δεσμεύομαι ότι θα ηγούμαι της προσπάθειας μέχρι να τελειώσει το έργο. Μετά θα τεθώ στην κρίση του κόσμου, του πραγματικού ιδιοκτήτη. Θα σας παρουσιάσουμε το πλάνο που απαιτείται σε μεταγενέστερο χρόνο. Το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ προορίζεται για τη λειτουργία του Συλλόγου».

Για τους ανταγωνιστές: «Τι έχουμε δει τα τελευταία χρόνια; Προέδρους να ρίχνουν τις ομάδες του. Να συμμετέχουν σε στήσιμο παιχνιδιών. Ο κόσμος πρέπει να έχει λόγο στις ομάδες και να ελέγχει τους παράγοντες. Θέλω να καταλάβετε την κρισιμότητα των στιγμών. Μόνο με την ανταπόκριση του κόσμου θα ξαναζήσουμε μεγάλες στιγμές. Μόνο έτσι θα τραγουδήσουμε για τα τμήματα και θα κάνουμε πράξη το πρωταθλητή σ’ όλα τα σπορ παντοτινέ. Κλείνοντας, θέλω να πω ότι έχω ήσυχη τη συνείδηση μου πως έκανε ότι μπορούσα».

Για την απόφαση του Ρικ Πιτίνο να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό: «Εμείς περιμέναμε την απόφασή του. Η οικογένεια όμως είναι πάνω απ όλα και αυτό το απέδειξε και ο ίδιος στην πράξη. Κάπου εδώ το επίτευγμα να φέρουμε στην Ελλάδα έναν μύθο όπως τον Πιτίνο γίνεται πιο δύσκολο λόγω Ολυμπιακού. Κανένας δεν δέχεται να βλέπει ομάδες να φεύγουν από το γήπεδο και να παρανομούν. Ο Ολυμπιακός είχε απαίτηση να παρανομήσουν όλοι. Το μπάσκετ μικραίνει λόγω των… κυρίων Αγγελόπουλων και τους εύχομαι καλή τύχη στα σαλόνια της Α2».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter