Δ. Κουτσούμπας: Εκβιαστικό το δίλημμα περί ακυβερνησίας ή σταθερότητας

Δ. Κουτσούμπας: Εκβιαστικό το δίλημμα περί ακυβερνησίας ή σταθερότητας

Τα «πυρά» του κατά πάντων εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων το δίλημμα περί ακυβερνησίας ή σταθερότητας που τίθεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως εκβιαστικό.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Star Forum 202 που διοργανώνει στη Λαμία ο τηλεοπτικός σταθμός Star Κεντρικής Ελλάδας  ο κ. Κουτσούμπας αρχικά αναφέρθηκε στη Νέα Δημοκρατία και στην αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο «γνωστό εκβιαστικό δίλημμα περί ”ακυβερνησίας” ή ”σταθερότητας”, λέγοντας ότι τη ”σταθερότητα” θα εξασφαλίσει η αυτοδυναμία του δικού του κόμματος».

«Αυτή τη ”σταθερότητα” την έζησε στο πετσί του ο λαός τα τελευταία τέσσερα χρόνια και με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και με την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο που μαίνεται στο έδαφος της Ουκρανίας και με την ενεργειακή κρίση και με την ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημά του», τόνισε με νόημα ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Υπογράμμισε επίσης ότι όλα αυτά, «όσο κι αν η κυβέρνηση της ΝΔ τα ονομάζει, ”εισαγόμενα” είναι αποτελέσματα μιας πολιτικής στην οποία και η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες έχουν βάλει το χεράκι τους και έχουν υλοποιήσει μέχρι τα μπούνια».

Στη συνέχεια, ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι το ίδιο δίλημμα «σερβίρεται σε διάφορες εκδοχές και από άλλα κόμματα» και αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο «”σταθερότητα” σημαίνει η συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας που ονομάζει ”προοδευτική” με συμμετοχή του ίδιου, πιθανόν του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη κάλπη ”για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες”, όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Τη ”σταθερότητα” στο αποκρουστικό σύστημα που ζούμε μπορεί να την προσφέρει η κάθε είδους Σοσιαλδημοκρατία, είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε του ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται όμως για σταθερότητα και για ασφάλεια για το λαό μας» τόνισε.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στη «λύση υπέρ της ”σταθερότητας”» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, «που είναι μια συγκυβέρνηση είτε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, είτε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό πρόσωπο εκτός των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα».

Χαρακτήρισε την τελευταία πρόταση «αποκαλυπτική», γιατί, «αποδεικνύει ότι όλοι σε αυτόν τον τόπο μπορούν να πάνε με όλους, αφού, παρά τις διαφορές στα επιμέρους, τους ενώνει μια συμφωνία σε μεγάλα ζητήματα, στη στρατηγική κατεύθυνση, που θα καθορίσει τελικά την αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης».

«Σήμερα αυτή η κοινή κατεύθυνση εκφράζεται με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την ”απελευθέρωση” ενέργειας, σιδηροδρόμων και Ννερού, με επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς και τυχοδιωκτισμούς, με την επίθεση σε λαϊκές κατοικίες για να στηριχτούν οι τραπεζίτες σε μια περίοδο που κυοφορείται νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση διεθνώς. Γι’ αυτό όλοι τους θέλουν να αποσπάσουν τη στήριξη ή τουλάχιστον την ανοχή του λαού σε μια πολιτική που τελικά είναι αυτή που συσσωρεύει ακόμα περισσότερη αστάθεια και ανασφάλεια για τον ίδιο το λαό».

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter