Δ. Κουτσούμπας: «Καμιά κυβέρνηση παντοδύναμη όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ»

Δ. Κουτσούμπας: «Καμιά κυβέρνηση παντοδύναμη όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ»

«Το μόνο ερώτημα που υπάρχει σήμερα, είναι ποιος μπορεί να αποτελέσει μαχητική, στρατηγική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής (Κ.Ε.) του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του σε σύσκεψη της Κ.Ε. στον Περισσό.

Ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε «όσους εμπιστεύθηκαν «πρώτη φορά το ΚΚΕ να το ξανακάνουν» και «όσους σκέφτηκαν να ψηφίσουν KKE, αλλά τελευταία στιγμή δίστασαν, να το κάνουν τώρα» και πρόσθεσε ότι στις εκλογές της 21ης Μάη «έγινε ένα θετικό βήμα με την σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ».

«Αυτό που έλεγε προεκλογικά το ΚΚΕ, ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, είναι σήμερα κατανοητό και αποδεκτό από περισσότερους. Σήμερα το εκβιαστικό δίλημμα ‘Μητσοτάκης ή Τσίπρας’, ‘κυβέρνηση ΝΔ ή προοδευτική διακυβέρνηση’, έχει καταρρεύσει μαζί με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που, ως πολιτικό κόμμα, με τη στάση του και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, ‘ξέπλυνε’ την πολιτική της ΝΔ και τελικά την τροφοδότησε και με δεκάδες χιλιάδες ψήφους» ανέφερε ο ίδιος σημειώνοντας ότι «ακόμα και αν προέκυπτε η περιβόητη προοδευτική κυβέρνηση ‘μούφα’, όπως τη χαρακτηρίσαμε, θα ήταν κι αυτή από χέρι αντιλαϊκή, θα κινούνταν με τους ίδιους στόχους, θα είχε τις ίδιες δεσμεύσεις με την κυβέρνηση της ΝΔ».

«Όσο ανάγκη έχει το κεφάλαιο από μια κυβέρνηση που θα υλοποιεί τους στόχους του, άλλο τόσο έχει ανάγκη και από μια αντιπολίτευση ‘συναινετική’, ‘συστημική’, μια αντιπολίτευση που θα ‘βάζει πλάτη’ στα δύσκολα, στα σημαντικά και κρίσιμα, θα επιδιώκει να εξασφαλίζει την εργατική – λαϊκή συναίνεση για να αυξάνονται τα κέρδη των λίγων. Και τέτοια ‘αντιπολίτευση’ είχε και έχει: Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στην πραγματικότητα θα καταλάβουν τα ‘υπουργεία αντιπολίτευσης’ στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας και εξαπέλυσε τριπλή επίθεση κατά των υπόλοιπων κομμάτων της Αριστεράς, τονίζοντας: «Δεν μπορούν να αθροιστούν αυτοί που πάλεψαν το φασισμό και την ΧΑ, με αυτούς που ανακάλυπταν εν έτει 2023 παραπλανημένους ψηφοφόρους για να δικαιολογήσουν το ψάρεμα ψήφων στα βρώμικα νερά του φασισμού, όπως ο Τσίπρας, η Κωνσταντοπούλου και ο Βαρουφάκης. Και πολλά ακόμη».

«Δεν εφησυχάζουμε με τα όσα πετύχαμε. Ξέρουμε ότι πολύ περισσότεροι στρέφουν τώρα τα βλέμματά τους και τις ελπίδες τους προς το ΚΚΕ. Πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Πάμε να δώσουμε και αυτή τη μάχη με ρεαλισμό και αισιοδοξία. Για να είναι ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ στις 26 Ιουνίου. Για να είναι πιο δυνατός ο λαός. ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!» κατέληξε στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter