Δ. Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ απόψε ιδρύεται ξανά»

Δ. Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ απόψε ιδρύεται ξανά»

Σε μία υπέρλαμπρη εκδήλωση που κυριάρχησε η έντονη συναισθηματική φόρτιση, καθώς ξύπνησαν μνήμες, εγκαινιάστηκε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Την κορδέλα έκοψε ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον Μητροπολίτη Νέας Φιλαδέλφειας και Ιωνίας, Γαβριήλ, δίνοντας το έναυσμα για ένα φαντασμαγορικό σόου με εκατοντάδες πυροτεχνήματα μέσα στην «Αγιά Σοφια – Opap Arena».

Πανζουρλισμός επικράτησε στο γήπεδο κατά την είσοδο των θρυλικών παλαιμάχων της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο! Οι σπουδαίες δόξες της ομάδας γνώρισαν την αποθέωση ακούγοντας τα ονόματά τους: Αντώνης Παραγιός, Ανδρέας Σταματιάδης, Κώστας Νεστορίδης, Γιώργος Κεφαλίδης, Γιώργος Καραφέσκος, Νίκος Σταθόπουλος, Παντελής (Λάκης) Νικολάου, Χρήστος Αρδίζογλου, Θωμάς Μαύρος, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Χρήστος Βασιλόπουλος, Γιώργος Σαββίδης, Γιώργος Κούτουλας, Ντανιέλ Μπατίστα, Βασίλης Δημητριάδης, Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, Ηλίας Ατματσίδης, Μιχάλης Κασάπης, Χρήστος Κωστής, Ντέμης Νικολαΐδης καταχειροκροτήθηκαν και άκουσαν τα «όλε» από τις εξέδρες.

Ξεχωριστή νότα στα εγκαίνια της ΑΕΚ έδωσαν οι «αμαζόνες» της, τα κορίτσια του τμήματος ρυθμικής γυμναστικής του συλλόγου. Έκαναν το δικό τους ξεχωριστό show στη φαντασμαγορική βραδιά με ένα εντυπωσιακό χορευτικό πρόγραμμα συμβάλλοντας με τη σειρά τους στο καταπληκτικό θέαμα που απόλαυσε το κοινό.

Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, Δημήτρης Μελισσανίδης, στα εγκαίνια της OPAP Arena τόνισε πως η σημερινή μέρα είναι η μέρα που η ΑΕΚ ιδρύεται ξανά. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Δ. Μελισσανίδης, στα εγκαίνια της OPAP Arena:

«Περιμέναμε πολύ, υπομείναμε πολλά, ξεπεράσαμε εμπόδια που έδειχναν ανυπέρβλητα, αγωνιστήκαμε όλοι μαζί, αλλά είμαστε πάλι εδώ. Το έχει η μοίρα μας μέσα από δυστυχία να γινόμαστε καλύτεροι.

Η ΑΕΚ απόψε συναντά ξανά την ιστορία της. Η ΑΕΚ απόψε ιδρύεται ξανά.

Σε δύο χρόνια, εδώ θα γιορτάσει τα 100 χρόνια της ιστορίας της. Μαζί μας από ψηλά είναι και οι ιδρυτές μας. Ο Κωνσταντίνος Σπανούδης δικαιώνεται ξανά για τη παραχώρηση αυτής της έκτασης στα παιδιά των προσφύγων. Ανάμεσά μας βρίσκονται όλοι όσοι πότισαν με ιδρώτα αυτό το εδώ το γήπεδο γράφοντας χρυσές σελίδες.

Κάπου εδώ είναι και ο Στέλιος Σεραφείδης. Η ψυχή του θα ζει αιώνια σε κάθε γωνιά του γηπέδου.

Από ψηλά μας κοιτούν και οι πατριάρχες μας, Λουκάς Μπάρλος και Νίκος Γκούμας.

Μαζί μας βρίσκονται οι πατεράδες μας που μας έπαιρναν από το χέρι και μας έφερναν εδώ. Μαζί μας είναι και οι φίλοι και τα αδέρφια που δεν πρόλαβαν να βρεθούν στο γήπεδό μας. Είναι όλοι εκείνοι που πριν από 92 χρόνια ήρθαν εδώ για να δουλέψουν εθελοντικά και να στεγάσουν την ιστορία που έφεραν μαζί τους από την πατρίδα που έχασαν.

Αυτό το γήπεδο γίνεται ξανά το σπίτι της προσφυγιάς. Εδώ θα θυμηθούμε και πάλι τις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε. Εδώ θα γεννηθούν οι νέες γενιές ΑΕΚτζήδων. Εδώ θα μάθει όλος ο πλανήτης τις αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύει αυτή η ομάδα.

Να πω ότι ήταν αμέτρητες οι δυσκολίες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που δεν κουράστηκε να με ακούει τόσα χρόνια. Ό,τι του ζήτησα, το έκανε πράξη.

Ήταν όνειρο ζωής για όλους μας. Έχω μάθει στη ζωή μου να τηρώ τις υποσχέσεις μου. Η Αγιά Σοφιά δεν είναι απλά ένα γήπεδο. Εδώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλοι την ιστορία της ΑΕΚ. Ιδρύσαμε το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού όπου όλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για τον προσφυγικό ελληνισμό.

Δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες. Υπάρχουν αλησμόνητες πατρίδες. Το γήπεδο μας είναι η αναπαράσταση της πατρίδας των προγόνων μας. Είναι μια πατρίδα μέσα στην πατρίδα μας, την Ελλάδα.

Το γήπεδο είναι φυλαχτό.

Σας είχα πει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε σχέδια για την ομάδα πριν βάλουμε θεμέλια. Η ΑΕΚ έχει πλέον θεμέλια. Η ΑΕΚ πλέον δεν έχει ανάγκη κανέναν. Μόνο τον κόσμο της.

Αυτό το γήπεδο είναι δισέγγονο της προσφυγιάς και ανήκει στα παιδιά μας και τα παιδιά των προγόνων μας.

Ο Δικέφαλος Αετός στέκεται άγρυπνος και υπερήφανος στην κεντρική είσοδο του γηπέδου.

Αυτό το γήπεδο δεν χρωστάει πουθενά ούτε ένα ευρώ.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που έκαναν τα ακατόρθωτα. Πρώτα από όλα τον Γιώργο Πατούλη, που αφαιρώντας τις όποιες κομματικές παρωπίδες αγκάλιασε ένα έργο που είναι ο ναός του ελληνισμού και της προσφυγιάς. Ο ΟΠΑΠ αποτέλεσε τον κύριο υποστηρικτή της βοήθειάς του από το 2013, είναι χαρά μας που έχουμε το όνομά του. Θέλω να ευχαριστήσω τον ιδιοκτήτη του, μας έδειξε αγάπη και ζεστασιά. Να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και τους πολίτες που ανέχτηκαν με υπομονή τα έργα. Να ευχαριστήσω και εσάς που στηρίξατε τις προσπάθειές μας για την αναγέννηση της ομάδας μας. Χωρίς εσάς δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε αυτό το γήπεδο», τόνισε και κατέληξε: «Τιμή και δόξα στην ΑΕΚ, ζήτω η ΑΕΚ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter