Δ. Μελισσανίδης: «Ο Αυγενάκης είναι ο χειρότερος υφυπουργός Αθλητισμού από την ίδρυση του ελληνικού κράτους»

Δ. Μελισσανίδης: «Ο Αυγενάκης είναι ο χειρότερος υφυπουργός Αθλητισμού από την ίδρυση του ελληνικού κράτους»
Η σεζόν τελείωσε και πως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε για όλους και όλα στους δημοσιογράφους κάνοντας παράλληλα τον απολογισμό της χρονιάς. Μεταξύ άλλων από το «στόχαστρο» του μεγαλομετόχου της ΑΕΚ δεν ξέφυγε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης:

Η γνώμη του για τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη:

«Ο Αυγενάκης είναι ο χειρότερος υφυπουργός αθλητισμού από ίδρυση του ελληνικού κράτους. Αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση, Η ΑΕΚ πήρε πρωτάθλημα, πήρε Κύπελλο, δεν θα έπρεπε να στείλει ένα μήνυμα, ένα τηλεγράφημα. Υπάλληλος είναι, υπάλληλος κανονικός κι αν θέλει ας μου κάνει και μήνυση να του το αποδείξω. Και δεν μιλάω κομματικά, για τον συγκεκριμένα άνθρωπο μιλάω. Κάνει τεράστια ζημιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πιο άχρηστος υπουργός».
Για το αν έχει αδυναμία σε κάποιον παίκτη: «Σε όλους έχω. Αδυναμία έχω λίγο περισσότερο στον Πέτρο Μάνταλο. Δεν το κρύβω. Να σας πω όμως γιατί.  Όταν η ΑΕΚ ήταν στη Γ’ Εθνική ήρθε στην ΑΕΚ και τον ήθελαν δύο μεγάλοι αντίπαλοι μας. Ήρθε και υπέγραψε σε εμάς, έπαιξε στη Β’, έσπασε δύο φορές τα πόδια του έκανε χιαστούς και έχει ακούσει και ένα κάρο σαχλαμάρες. Πώς να μην τον αγαπάω; Είναι καλό παιδί και τεράστιος ποδοσφαιριστής. Τον αγαπώ και σαν παίκτη σαν άνθρωπο. Ναι μου το είχε πει ότι σκέφτεται να σταματήσει αλλά δεν το έκανε».

Για την πώς πρώτη χρονιά στη Νέα Φιλαδέλφεια:   

«Να σας πω κάτι, τώρα που δεν παίζει η ΑΕΚ μου λείπει. Θέλω να έρχομαι στο γήπεδο. Δεν ξέρω κάτι έχει αυτό το γήπεδο, δεν ξέρω. Όταν έρχομαι και το βλέπω, δεν ξέρω.  Έτυχε να έχουμε και καλή ομάδα, να βλέπουμε όμορφο ποδόσφαιρο που τόσο μας έλειπε. Ένα λάθος έκανα στο γήπεδο. Στο στέγαστρο δεν έπρεπε να βάλω το πανί,, κεραμιδιά έπρεπε να βάλω. Αυτό είναι το στίγμα της ΑΕΚ. Το κεραμίδι».

Για τα λειτουργικά προβλήματα που προέκυψαν:

«Ήταν η πρώτη χρονιά. Είδαμε τι ακριβώς έγινε έγινε. Θα είμαστε πολύ σκληροί. Πολύ όμως. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα από τους μπαχαλάκηδες να κάνουν όλα αυτά τα οποία έκαναν. Για τη γηπεδική εμπειρία ήδη βγάλαμε όλα τα fiberglass. Αν τα δείτε απέναντι που έχουμε βάλει το τζάμι δεν φαίνεται. Μου έλεγαν ότι μπήκε το τζάμι και δεν το πίστευα. Όλα θα τα μαζέψουμε. Νέο γήπεδο, πρώτη χρονιά, Έγιναν λάθη, θα οργανωθούμε και θα τα διορθώσουμε».

Για το αν ολοκληρώθηκε το όνειρο που είχε όταν επέστρεψε στην ομάδα:

«Στο μυαλό μου είχα πάντα πως αν η ΑΕΚ καταφέρει να κάνει το γήπεδο τότε έχει προοπτική. Αν δεν είχαμε καταφέρει ίσως να είχαμε προβλήματα. Τελικά το κάναμε το γήπεδο, η ΑΕΚ έχει προοπτική. Νομίζω πως ό,τι είχα στο μυαλό μου, και με τη βοήθεια του Θεού, το πετύχαμε και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Θέλουμε να βλέπουμε την ΑΕΚ να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο να έχει διακρίσεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ό,τι χρειάζεται θα το κάνουμε, ό,τι μας ζητήσει ο προπονητής θα το κάνουμε. Είμαστε και τυχεροί που πέσαμε σε φλέβα χρυσού με τον Αλμέιδα, ας μην κρυβόμαστε. Αυτός είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της προσπάθειας που κάναμε, Η διοίκηση είναι διπλα του και φέτος του έχει ήδη πει πως ό,τι ζητήσεις είναι νόμος και θα γίνει. Να ενισχύσουμε την ομάδα, θα κάνουμε 4-5 μεταγραφές και πιστεύω ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει και διακρίσεις στην Ευρώπη. Στόχος είναι η διάθεση, περπατώντας και βλέποντας. Και βέβαια στόχος είναι και η έξοδος στο Champions League».

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να κερδίζει συνεχόμενα πρωταθλήματα:

«Εσείς τι βλέπετε; Φέτος η ΑΕΚ ήταν μια κατηγορία πάνω, ας μην κρυβόμαστε. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Θέλουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αυτό που θέλω να πω επίσης είναι ότι και το ποδόσφαιρο μας έχει φτιάξει. Δεν θέλω να μπω σε συζητήσεις αλλά θεωρώ ότι κάθε χρόνος που περνάει το ποδόσφαιρο γίνεται καλύτερο. Τα ξέρετε τι γινόταν, δεν χρειάζεται να σας τα πω εγώ. Ο πρωταθλητής έβγαινε τον Νοέμβριο. Τώρα βγήκε ο πρωταθλητής την τελευταία αγωνιστική. Αυτό τα λέει όλα”.

Αν τον ενόχλησαν όλα όσα ακούστηκαν για την ΑΕΚ:

«Τι να με ενοχλήσει όταν ακούω… Μαπετ Σόου. Μάπετ Σόου είναι αυτά. Εγώ ξέρω το ποδόσφαιρο, αγαπάω το ποδόσφαιρο. Τι να με ενοχλήσει; Αυτά που έβγαιναν και έλεγαν ότι τους κολλήσαμε κόβιντ; Σε τέσσερα παιχνίδια δεν κέρδισαν μέσα στην έδρα τους και τους κόλλησε κόβιντ η ΑΕΚ;  Ποιος τους είπε είχε κόβιντ η ΑΕΚ; Μάπετ Σόου! Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για την υπόθεση Πινέδα:

«Θα γίνει προσπάθεια να τον κρατήσουμε. Ο Πινέδα δεν ανήκει στην ΑΕΚ. Αν δεν τα καταφέρουμε θα βρούμε άλλον Πινέδα».

Για το αν θεωρεί τοξικό το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε:

«Η ομάδα μας δεν ασχολείται με αυτά. Δεν θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Για εμένα όποιος σχολιάζει και βγαίνει και λέει είναι γραφικός. Μάπετ Σόου όλοι. Τους φταίει το ποδόσφαιρο που είναι το καλύτερο πρωτάθλημα; Μπορεί να έκανα κι εγώ λάθος. Ποια τοξικότητα όμως; Αγωνίζομαι ακόμη να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο μας. Δεν το βλέπετε ότι υπάρχει διαφορά, είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο με πριν 10 χρόνια; Μην τρελαθούμε. Κάποτε μας έλεγαν φτιάξτε ομάδα. Λέμε κι εμείς φτιάξτε κι εσείς ομάδα. Βγήκαν και είπαν ότι η ΑΕΚ έχει παραρτήματα; Ποια παραρτήματα; Εγώ μιλάω με ονόματα και στοιχεία. Αυτοί είχαν αλλα φουντάρανε και τα δύο.
Υπάρχουν ιδιοκτήτες ομάδων που κακά τα ψέματα δεν έχουνε ιδέα από ποδόσφαιρο. Επειδή έχεις χρήματα, είσαι ισχυρός νομίζεις ότι ξέρεις από ποδόσφαιρο. Πεπόνια είναι, κανονικά. Φτιάξαμε γήπεδο αθλητικά κέντρα. Δεν μας βοήθησε κανείς. 20 εκατ. μόνο από περιφέρεια πήραμε, αυτά είναι όλα και λένε για… Τζάμπα Σοφία. Εμείς είμαστε Τζάμπα Σοφιά που το φτιάξαμε μόνοι μας και κάναμε γήπεδο στολίδι; Το να είσαι κακομαθημένος από μικρό παιδί είναι κακό. Θα τους βάλω σε τάξη εγώ!».

Για την πρόταση που έγινε για τον Λιβάι:

«Ο Γκαρσία δεν πωλείται. Δεν πωλείται! Θα τον ρουφήξουμε θα τον χαρούμε εμείς και θα δούμε. Στη ζωή νομίζεις ότι τα πάντα είναι τα φράγκα. Δεν πωλείται. Θα παίξουμε Ευρώπη και μετά θα δούμε».

Για τον Μπένετ και τους διαιτητές και το πλάνο να μειωθούν οι ξένοι διαιτητές:

«Η ΑΕΚ δεν ασχολείται. Ας τα βρει ο Μπένετ με την ΚΕΔ και με την ΕΠΟ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τι να κάνει η διαιτησία σήμερα με το VAR. Θα γίνει και λάθος βέβαια. Παίξαμε κι εμείς με τον ΠΑΟΚ μας ακυρώθηκε γκολ που δεν καταλάβαμε. Λέγαμε κάτι έγινε και κανείς δεν μας απαντούσε. Τι να κάνουμε, θα γίνουν λάθη. Αλλά έχει φτιάξει η διαιτησία. Κι όχι να βλέπω διαιτητές να βγαίνουν στα κανάλια με παπιγιόν. Έχετε δει διαιτητή με παπιγιόν και με… βαρύ όνομα, με ιστορία και παπιγιόν».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter