Δ. Τεμπονέρας: Η κυβέρνηση κατάργησε «νύχτα» την κυριακάτικη αργία

Δ. Τεμπονέρας: Η κυβέρνηση κατάργησε «νύχτα» την κυριακάτικη αργία

Λειτουργώντας ως «“ντίλερ” των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων», η κυβέρνηση «δίνει τη χαριστική βολή και ουσιαστικά καταργεί οριστικά την κυριακάτικη αργία», διαλύοντας «ό,τι απέμεινε από τις κατακτήσεις των εργαζομένων τα τελευταία 100 χρόνια», αναφέρει ο γνωστός εργατολόγος.

«Χαριστική βολή» και οριστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας χαρακτηρίζει ο εργατολόγος – δικηγόρος Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του δολοφονηθέντος αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, την ενεργοποίηση της παρ. 2 του άρθρου 16 του Ν. 4177/2013, που χθες, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αττικής, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και θα ισχύσει από τον Νοέμβριο του 2021.

Καταγγέλλοντας ότι η σχετική απόφαση «ελήφθη μετά από διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς, από την οποία, απουσίαζε, για παράδειγμα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας!», ο ίδιος επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Μεταξύ άλλων, ως αιτιολογία, στην απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αττικής ορίζεται ότι “στην περιοχή δραστηριοποιούνται κυρίως μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις και απασχολούν ως προσωπικό μόνιμους συνεργάτες”. Άρα το μέτρο θα ενισχύσει (!), υποτίθεται, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και όχι τις αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα…!

Για τους εργαζόμενους φυσικά ούτε κουβέντα.

Η κυβέρνηση εν μέσω απίθανης πτώσης του τζίρου των καταστημάτων, λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, βρίσκει την ευκαιρία να καταργήσει το ιερό δικαίωμα της κυριακάτικης αργίας “νύχτα” μέσα στον 15αύγουστο.

Λειτουργεί ως “ντίλερ” των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων και ενεργοποιεί ένα μνημονιακό μέτρο, που κακώς παρέμεινε σε ισχύ όλη την προηγούμενη περίοδο, για να διαλύσει περαιτέρω ό,τι απέμεινε από τις κατακτήσεις των εργαζομένων τα τελευταία 100 χρόνια.

Η κυβέρνηση το έχει άλλωστε παραδεχθεί ότι ξαναγράφει το εργατικό δίκαιο…».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του Διονύση Τεμπονέρα.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3944466238903191&set=a.1461440193872487&type=3

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter