Δ. Τζανακόπουλος: Στόχος η αναβάθμιση του ΕΣΥ και των περιφερειών της χώρας

Δ. Τζανακόπουλος: Στόχος η αναβάθμιση του ΕΣΥ και των περιφερειών της χώρας

«Επιδιώκουμε την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην επίσκεψή του νωρίτερα σήμερα στο νοσοκομείο Κορίνθου.

«Μέσα σε αντίξοες συνθήκες και με δεδομένους τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, προσπαθούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση η οποία δημιουργήθηκε κυρίως μετά το 2009», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και σημείωσε ότι πρόκειται για μια κατάσταση απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και αποκλεισμού εκατομμυρίων πολιτών από την πρόσβαση σε αυτό. «Έως το 2014 αποχώρησαν από το ΕΣΥ 4.700 γιατροί, ενώ 2.400 ήταν οι αποχωρήσεις από το πρωτοβάθμιο σύστημα Υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήδη μέσα σε ενάμιση χρόνο έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα για την αντιστροφή αυτής της πορείας και μέσα στο 2016 έχουν αναλάβει υπηρεσία 3.600 γιατροί», συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος και σημείωσε: «Είναι σε εξέλιξη 3.400 προσλήψεις και έχουν προγραμματισθεί 8.200 προσλήψεις το 2017. Μέσα σε αυτήν βρίσκονται και οι 4.000 προσλήψεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη φετινή ΔΕΘ. Στο νοσοκομείο Κορίνθου έχουν προσληφθεί 13 νέοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ολοκληρώνεται η διαδικασία κρίσεων για οκτώ μόνιμους γιατρούς. Θα προσληφθούν 17 νοσηλευτές και ειδικό προσωπικό έως τα τέλη Γενάρη από το πρόγραμμα των 4.000 θέσεων της κοινωφελούς εργασίας. Στις 30 Δεκεμβρίου θα βγει προκήρυξη για ακόμη 13 άτομα νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ενώ σύντομα πρόκειται να διορισθούν και οι τρεις διοικητικοί υπάλληλοι των οποίων η τοποθέτηση εκκρεμεί από το 1998 και τον πολύπαθο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κορίνθου. Όπως ανέφερε σχετικά, «συζητήσαμε με τον δήμαρχο για τα δυο μεγάλα αναπτυξιακά έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων για το 2016, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ: Την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, με εξαιρετικά σημαντικές ωφέλειες για τον αγροτικό πληθυσμό, και την προμήθεια ηλεκτρονικού ελέγχου των διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης, σημαντικό έργο υποδομής, που καταφέραμε να το εντάξουμε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων».

«Παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς στον προϋπολογισμό του 2017 – συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας – τα κονδύλια των δημόσιων επενδύσεων έφθασαν τα 700 εκατ. ευρώ. Στόχος μας είναι έως το τέλος της κυβερνητικής θητείας το 2019, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να φθάσει το 1 δισ. ευρώ. Στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ πετύχαμε από την όγδοη- ένατη θέση, η Ελλάδα να βρεθεί στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ μέσα σε ενάμιση χρόνο, και θα μπορέσουμε να τροφοδοτήσουμε την ελληνική οικονομία με 6,5 δισ. ευρώ το για το 2017».

«Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην αναβάθμιση όχι μόνο της Κορίνθου αλλά όλης της περιφέρειας. Επιδιώκουμε μια ανάπτυξη που να στηρίζεται σε έργα αναβάθμισης του συνόλου των περιφερειών της χώρας», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Κατά την επίσκεψη του κ. Τζανακόπουλου στο νοσοκομείο της Κορίνθου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συζήτησε επίσης για πολύ ώρα, με νοσηλευόμενους επισκέπτες και προσωπικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter