Δαδιά: Συνεχίζεται η «μάχη» στο νοτιοδυτικό τμήμα – Η φωτιά πέρασε το πυροφυλάκιο της Λευκίμμης

Δαδιά: Συνεχίζεται η «μάχη» στο νοτιοδυτικό τμήμα – Η φωτιά πέρασε το πυροφυλάκιο της Λευκίμμης

Στο νοτιοδυτικό τμήμα συνεχίζουν να επικεντρώνονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς της Δαδιάς που συνεχίζει να καίει για έκτη ημέρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πυρκαγιά πέρασε το δρόμο που οδηγούσε στο πυροφυλάκιο της Λευκίμμης (νότια προς τα δυτικά) και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε αποστολή απομάκρυνσης κοντά στο πυροφυλάκιο.

Στήνεται γραμμή άμυνας στην άσφαλτο που οδηγεί στις κεραίες της ΕΡΤ, για να κρατηθεί η φωτιά και να μην μπει στη ζώνη Α1. Στο σημείο βρίσκονται υλοτόμοι με το Δασαρχείο.

Στην περιοχή επιχειρούν 2 Erickson, 2 AB 214, ένα Mi8.

Οι εναλλαγές της κατεύθυνσης των ασθενών ανέμων, που σήμερα πνέουν βορειοανατολικοί έντασης 3 μποφόρ, πιθανόν να αποτελέσουν για ακόμη μία μέρα τον ρυθμιστικό παράγοντα στη συμπεριφορά και εξέλιξη της πυρκαγιάς και δυσχεραίνουν εκ νέου το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης αυξάνοντας την πιθανότητα νέων εστιών.

Τα «αποτυπώματα» πάντως που αφήνει πίσω της η πυρκαγιά που ξέσπασε, την περασμένη Πέμπτη είναι ορατά αφού ήδη έχουν γίνει στάχτη πάνω από 25.000 στρέμματα ενώ η παρακάτω φωτογραφίας από το e-evros.gr απεικονίζει το πως ήταν και το πως έγινε το παρατηρητήριο πουλιών που υπήρχε μέσα στο δάσος.

Σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το Οικοτουριστικό Κέντρο, μέσα στην προστατευμένη περιοχή του Δάσους Δαδιάς, λειτουργούσε ένα κλειστό παρατηρητήριο για όλους τους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν γύπες και άλλα αρπακτικά πουλιά που έρχονταν στην ταΐστρα. Πλέον αυτό το παρατηρητήριο έγινε στάχτη όπως και η υπόλοιπη περιοχή που από το πράσινο που κυριαρχούσε πλέον το μαύρο χρώμα είναι παντού.

Υπενθυμίζεται ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Δαδιά, Προβατώνας, Λύρα και Λευκίμμη.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter