Δάφνη Βαλέντε – Ένα μήνυμα για το Περιβάλλον μέσα από τη Μόδα (Photos)

Δάφνη Βαλέντε – Ένα μήνυμα για το Περιβάλλον μέσα από τη Μόδα (Photos)

Η Μόδα είναι Οικονομία, Τέχνη, Προσωπικότητα αλλά και «Ιδεολογία». Ως Οικονομία συχνά έχει επικριθεί (και σωστά), είτε πρόκειται για τις πρώτες ύλες, είτε πρόκειται για την παραγωγή-εργασία.  

Κανείς δεν ξεχνά τον ακτιβισμό κατά της σφαγής των ζώων για τη χρήση της φυσικής γούνας, τα πειράματα σε ζώα για την «ομορφιά», την εκμετάλλευση της εργασίας για την παραγωγή σε φτωχές χώρες ή την κριτική για την «ομαδοποίηση» της συμπεριφοράς μέσα από τη Μόδα. 

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Γιώργος Λοβέρδος

Καιρός όμως ήταν τα πράγματα να αλλάξουν

Μετά από τους σχεδιαστές -σε παγκόσμιο επίπεδο- που απαρνούνται τη σφαγή των ζώων απλά και μόνο για την «ομορφιά» ενός παλτού ή αξεσουάρ, ήρθε ο καιρός η Μόδα να στείλει και άλλα μηνύματα.

Στην περίπτωση της Ελληνίδας σχεδιάστριας, Δάφνης Βαλέντε, πέραν του ότι απαλλάσσει τη γυναίκα από το περιττό, παίρνει το «ελληνικό χρώμα» εμπνευσμένη από την ίδια τη θάλασσα και τα κύματα, στέλνοντας το μήνυμα της προστασίας του Περιβάλλοντος.

Παρακολουθήσαμε την πρότασή της για το καλοκαίρι του 2019, το βράδυ του Σαββάτου (3/11/2017) στο Ζάππειο στο πλαίσιο της εβδομάδας AXDW (Athens Xclusive Designers Week).

Υποστηρίζοντας την εκστρατεία της greenpeace.gr #ΖωήΧωρίςΠλαστικό δημιούργησε ένα φόρεμα, συγκεκριμένα ένα «νυφικό», από τα πλαστικά που (δυστυχώς) πάντα βρίσκουμε στις ελληνικές -και όχι μόνον- ακτές.

Από μακριά φαινόταν μια δημιουργία υψηλής ραπτικής αλλά όσο πλησίαζε το πανέμορφο μοντέλο… «κάτι δεν πήγαινε καλά» έως ότου αντιλαμβανόσουν πως «δεν είναι αυτό που νομίζεις».

Όλη η συλλογή της Δάφνης Βαλέντε «Making Waves» για το καλοκαίρι 2019 εμπνέεται από την ελληνική θάλασσα και έχει σαν στόχο τη διάσωση των ωκεανών και των θαλασσών από τα σκουπίδια και τα πλαστικά, συμμετέχοντας στην εκστρατεία της Greeenpeace.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Το «φόρεμα-κραυγή» της Δάφνης Βαλέντε για την προστασία της θάλασσας συμπληρώθηκε με μια αλληγορική κίνηση όταν το μοντέλο που το φορούσε το πέταξε με μια κίνηση από πάνω του για να αποκαλύψει την πραγματική, καθαρή θάλασσα: Ένα υπέροχο μακρύ φόρεμα στις αποχρώσεις του μπλε και του λευκού, αγνό όπως θα έπρεπε να ήταν τα νερά της θάλασσας και του ωκεανού, χωρίς πλαστικό!

Τα ίδια τα ρούχα της συλλογής με θαλάσσια εμπριμέ, τα πλισέ που φαίνονται σαν γλυπτά, τα ίδια τα χρώματα της Μεσογείου, είναι αέρινα και κινούνται στην πρώτη αύρα της θάλασσας.

Μια ακόμη «πινελιά» οικολογική είναι τα αξεσουάρ που όλα προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά.

Κινήσεις, απλές, όμορφες με στίγμα προόδου, λογικής και ευθύνης! 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter