Δάφνη: Τι διαπίστωσαν οι οφθαλμίατροι για την όραση του 52χρονου

Δάφνη: Τι διαπίστωσαν οι οφθαλμίατροι για την όραση του 52χρονου

Εξετάστηκε τελικά από οφθαλμίατρους ο 52χρονος που κατηγορείται για την αρπαγή και τον βιασμό της 20χρονης φοιτήτριας στο διαμέρισμά του στη Δάφνη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εξέταση που πραγματοποιήθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού έγινε στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας για πραγματογνωμοσύνη.

Οι γιατροί διαπίστωσαν πως ο 52χρονος έχει ικανοποιητική όραση μέχρι τα είκοσι εκατοστά, βάσει του τεστ των δακτύλων προ του οφθαλμού. Επίσης, όμως διέγνωσαν σταδιακή εξασθένηση της κεντρικής και περιφερειακής όρασης, μετά τα 20 εκατοστά, κάτι που οφείλεται στην αλλοίωση τού βυθού της κεντρικής περιοχής.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησαν οι γιατροί στους αστυνομικούς αυτό το σύμπτωμα μοιάζει με την εικόνα ενός αντικειμένου όταν βυθίζεται στη θάλασσα, λόγω της διάθλασης του φωτός.

Αυτό το πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί άμεσα σε ειδική επιτροπή, η οποία και θα αποφανθεί για το ποσοστό τυφλότητας του 52χρονου. Φαίνεται, όμως, τα μέχρι τώρα δεδομένα να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του περί τυφλότητας.

Παράλληλα, ο πατέρας του κατηγορούμενου προσκόμισε σήμερα στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, ιατρικά έγγραφα που, όπως ισχυρίστηκε, πιστοποιούν την τυφλότητα σε ποσοστό 95% του γιου του. Ο πατέρας του κατηγορούμενου έδωσε κατάθεση στη δικαστική λειτουργό ενώ φέρεται να της παρέδωσε πιστοποιητικό του Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που εκδόθηκε το 2015, σύμφωνα με το οποίο το ποσοστό τυφλότητας του κατηγορουμένου είναι 95%. Παράλληλα, παρέδωσε βεβαίωση της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης, η οποία, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του πατέρα, πιστοποιεί ότι το έγγραφο του ΚΕΠΑ είναι γνήσιο.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του 52χρονου κατηγορούμενου, τα στοιχεία που προσκόμισε στην ανάκριση ο πατέρας του, θα αποτελέσουν μία από τις προϋποθέσεις για να υποβάλει αργότερα ο εντολέας του αίτημα άρσης της προσωρινής του κράτησης, το οποίο θα κριθεί όχι μόνο με βάση το ποσοστό αναπηρίας του, αλλά σε συνδυασμό με την προσωπικότητα του κατηγορούμενου ως προς το αν είναι ύποπτος φυγής και διάπραξης νέων αδικημάτων.

Η ανακρίτρια σε αυτήν τη φάση της έρευνας αναμένει την πραγματογνωμοσύνη της Αστυνομίας στο βιντεοσκοπημένο υλικό που κατασχέθηκε από το σπίτι του 52χρονου, το οποίο επικαλείται και ο ίδιος προκειμένου να αποδείξει, όπως ισχυρίζεται, ότι για όσα συνέβησαν υπήρχε συναίνεση της 20χρονης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter