Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Ποιοι εξαιρούνται

Δακτύλιος: Επιστρέφει τη Δευτέρα - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τη Δευτέρα επιστρέφει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. 

Το μέτρο της εκ περιτροπής των ιδιωτικών οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση  (δες το ΦΕΚ παρακάτω) θα ισχύει μέχρι τις 20 Ιουλίου 2018.

Ο δακτύλιος δεν ισχύει τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που θα υπάρχει απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς- μετά από σχετική ανακοίνωση της Τροχαίας Αθηνών.

Οι ώρες ισχύος του δακτυλίου ορίζονται για τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07.00 έως 20.00 και για την Παρασκευή από 07.00 έως 15.00. Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του δακτυλίου δεν ισχύουν μέτρα και περιορισμοί.

Οι άδειες κυκλοφορίας στο δακτύλιο χορηγούνται μετά από αίτηση των δικαιούμενων προς τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Σε αυτές αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, το ονοματεπώνυμο του οδηγού και του ιδιοκτήτου ή κατόχου, καθώς και η ημερομηνία λήξης αυτών.

Όσες έχουν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την περίοδο 2016-2017 εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι και 20-07-2018.

Η προθεσμία υποβολής τυχόν νέων αιτήσεων καθορίζεται μέχρι και την 24-11-2017, ενώ οι άδειες που θα χορηγηθούν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, ισχύουν μέχρι και την 20-07-2018.

Ποιοι εξαιρούνται

Εξαιρούνται τα αυτοκίνητα υβριδικής τεχνολογίας, τα αυτοκίνητα γιατρών που φέρουν την ειδική σήμανση του Ιατρικού Συλλόγου με μόνο επιβάτη τους ίδιους, όπως θα αποδεικνύεται από την ιατρική ταυτότητα, για εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών.

Ακόμη, αυτοκίνητα αναπήρων πολέμου, τα οποία φέρουν ειδικές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, εφόσον οδηγούνται από τους ίδιους τους ανάπηρους ή τους μεταφέρουν, καθώς και οχήματα που μεταφέρουν ασθενείς που χρειάζονται συχνή θεραπεία (π.χ. νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με πολιομυελίτιδα ή Άτομα με Αναπηρίες), με την προϋπόθεση ότι οι ασθενείς θα έχουν εφοδιαστεί με βεβαίωση των Διευθύνσεων των Περιφερειών της χώρας. δακτύλιος στην Αθήνα

Τι ισχύει με τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου

Οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών που περικλείονται από το δακτύλιο μπορούν να εφοδιαστούν με ειδική κάρτα από το Δήμο Αθηναίων. Πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικό ωραρίου εργασίας για χρονικό διάστημα μιας ώρας πριν την έναρξη της εργασίας και μόνο για την έξοδό τους από την περιοχή του δακτυλίου και για χρονικό διάστημα δύο ωρών από τη λήξη του ωραρίου τους για την επιστροφή τους στον τόπο κατοικίας τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.